Altered Beast (Mega Drive)

Er was een tijd dat Sonic the Hedgehog nog niet automatisch werd meegeleverd met de Mega Drive. Het waren duistere tijden waarin SEGA nog hard op zoek was naar een mascotte die de strijd met Nintendo’s Mario aan kon gaan. Wat was dan de pack-in game die de jonge gamers moest overtuigen dat de Mega Drive het systeem was wat je moest aanschaffen? Altered Beast dus…

“Het basismenneke bakt er helemaal niks van.”

Je bent een held die door de god Zeus uit de dood is opgewekt om zijn dochter Athena te redden. Geen taak om licht op te vatten dus. terwijl je door het pittoreske Griekse landschap loopt (pilaartje hier, ruïne daar), moet je hordes ondoden en demonen bevechten, en wacht aan het einde van het level natuurlijk de onvermijdelijke eindbaas. Slaag je erin om alle narigheid van je af te meppen, dan neem je het op tegen de godheid Neff, die de dame in nood gevangen houdt.

De titel Altered Beast verwijst naar je transformaties. In deze beat ‘m up kan je namelijk in verschillende creaturen veranderen, en elk heeft zo zijn eigen voordeel. Een weerwolf, een beer, een draak en zelfs een tijger behoren tot de mogelijkheden. Dat klinkt allemaal erg leuk, maar is ook keihard nodig, want het basismenneke bakt er helemaal niks van. Het spel stuurt namelijk vrij lomp en is zo verschrikkelijk eentonig dat het wel erg van deze transformaties afhankelijk is voor een beetje lol.

Conclusie
De bestuurbaarheid van het spel is uiterst beperkt. Omdat je weinig mobiel bent is het voor je tegenstanders dan ook erg makkelijk om een paar goedkope hits te scoren. Wat ook niet helpt is dat het spel niet erg lang is, na een paar levels is het over en uit. Destijds waren veel mensen erg opgetogen over de Amiga versie, omdat het er daar behoorlijk goed uitzag. De Mega Drive versie is zeker niet lelijk, maar het gebrek aan echte gameplay maakt dit een spel dat je na een weekendje spelen nooit meer gaat spelen. Alleen de echte knokkers kunnen hier enige lol uithalen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.