Intergalactic Cage Match (C64, ZXSpectrum)

Het kopen van budgetgames was een beetje als Russische Roulette, je hoopte vooral dat het goed af zou lopen. Vaak genoeg gaf ik vijf of tien gulden uit aan uitdagend uitziend cassettebandje, en hield ik er een leuk spel aan over waar ik weer een aantal uurtjes mee zoet was. De cover van Intergalactic Cage Match beloofde mij gevechten tussen diverse ruimtecreaturen en het nodige obscene geweld. Ik dacht direct aan een soort Babarian in Space. Dat klonk wel vet.

“Mijn mannetje strompelt wat rond terwijl een alien de meest nare moves op hem loslaat.”

Intergalactic Cage Match is een worstelspel voor één of twee spelers op één scherm waarbij de ring schuin van boven wordt bekeken terwijl je probeert vijf andere vechters uit het andere delen van het universum te verslaan. Aan het begin van het spel kun je zowel je vechter als je tegenstander selecteren en het is de bedoeling om naar de top van de kooi rond de ring te klimmen. Je hebt verschillende bewegingen die worden bestuurd door vrij zompige joystickbewegingen en naast schoppen en slaan kun je je tegenstander een kopstoot geven en gooien.

Je kunt op elk moment in de kooi klimmen, maar als je tegenstander nog steeds kan vechten kan hij de kooi schudden om je eraf te gooien. Beide knokkers hebben een energiemeter en elke treffer verlaagt deze en wanneer deze rood wordt, kwakt diegene tegen het canvas. Je kunt je tegenstander schoppen terwijl hij ligt (lekker sportief spel) en als hij niet kan opstaan kun je in de kooi klimmen om het gevecht te winnen. Na het gevecht kun je een andere knokker selecteren en een andere tegenstander kiezen.

Conclusie:
Het idee is leuk genoeg, en qua graphics ziet met name het openingsscherm er leuk uit. Helaas is er maar één saaie omgeving waar je kan vechten, en het publiek is redelijk passief aan het toekijken. Maar alles staat of valt natuurlijk met de speelbaarheid. En die is vrij matig. Mijn mannetje strompelt wat rond terwijl een alien de meest nare moves op hem loslaat. Het spel lijkt vrij laat te reageren op mijn pogingen iets terug te doen. Met twee spelers is het wel vermakelijk als er één op de grond ligt en de ander los kan. Maar ik geloof niet dat er mensen zijn die dit spel langer dan een uurtje of twee in totaal hebben gespeeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.