Grand Prix (Atari VCS 2600)

Activision was misschien wel één van de belangrijkste uitgevers voor de Atari spelcomputer. Deze uitgever gaf programmeurs het krediet dat ze verdienden, en moedigde ze aan om het beste te produceren in plaats van op kwantiteit te mikken. Dat leverde enkele iconische spellen op voor dit systeem. Of deze racegame er ook eentje is?

“We zaten nagelbijtend toe te kijken als een vriendje moeiteloos om de obstakels heen leek te cirkelen.”

Grand Prix is ​​een racespel voor één speler. Het circuit is een horizontale scrollende baan. Het doel is om in de kortst mogelijke tijd de finish te halen op een van de vier verschillende tracks. Natuurlijk zijn er obstakels op de tracks die jouw auto vertragen als je niet oppast. En je bent ook niet alleen op de baan: andere auto’s zullen vaak in de weg zitten, olievlekken zorgen ervoor dat de auto van de speler tijdelijk de controle verliest, en op de moeilijkere tracks zorgen smalle bruggen ervoor dat de auto van de speler volledig tot stilstand komt als je niet op tijd reageert.

Het verslavingsgehalte van dit spelletje is prima in orde. Destijds speelde ik deze game met een aantal vrienden op mijn verjaardag uren lang. Om en om probeerden we elkaars tijden te verbeteren. We zaten nagelbijtend toe te kijken als een vriendje moeiteloos om de obstakels heen leek te cirkelen, en waren vervolgens stiekem een beetje opgelucht als hij tegen een andere auto aanknalde. Vaak pakte ik de game er ook even als tussendoortje bij, als ik maar een paar minuten had.

Conclusie
Van een circuit kunnen we dus niet echt spreken, het is meer een rechte weg met hindernissen. Wie een echte formule 1 ervaring op de Atari zoekt komt er dus wat bedrogen uit. De lol zit ‘m er in dat je een ideale lijn weet te vinden en elkaar met een nihil verschil weet af te troeven middels een snellere tijd. Koppel daaraan ook nog eens dat beeld en geluid er voor dit systeem prima uitzien, en je hebt het hier over een titel die niet zal misstaan in je verzameling.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.