Mario Golf: Toadstool Tour (Gamecube)

Mario Golf: Toadstool Tour was een game waar ik destijds een tijdje op moest wachten. De game was al een aardige tijd uit in de V.S. voordat europese Gamecube bezitters eindelijk de kans krijgen om met Mario en zijn vrienden een balletje te slaan. Ik was toendertijd erg positief over deze game, waarom vond ik deze Golf game zo leuk?

“Er zijn zeven courses van 18 holes te vinden in Mario Golf. En daar ben je echt wel even zoet mee.”

Is deze golfgame saai? Dat zijn golfgames vaak wel voor mensen die geen fan zijn van de sport. Daar kan ik gerust nee op zeggen. Deze game verzandt namelijk niet in een ingewikkelde gameplay, sterker nog, iedereen kan wel een behoorlijk balletje slaan met Mario Golf. In principe kiest de computer van tevoren voor je hoe je moet slaan, vooral in het begin is het vaak prima om dit advies op te volgen, het is dan een kwestie van twee keer op de A-knop drukken om te slaan. Hoe goed je slaat hangt af van je timing. Je kan het jezelf moeilijker maken door op de tijdens een slag op de B-knop te drukken, dan moet je namelijk drie keer drukken, één om een krachtbalkje te laten lopen en je moet dan nog twee keer op het juiste moment weer een knop indrukken. Je loopt dus meer risico dat je verkeerd slaat, maar tegelijkertijd heb je ook meer controle.

Maar er zijn nog meer opties om je slagen te perfectioneren. Zo kan je kiezen tussen een behoorlijk aantal clubs, welke je kiest heeft voornamelijk te maken met de afstand die je met de verschillende clubs kan slaan. Daarnaast kan je ook nog spin aan je bal geven, dit doe je door het punt waar je de bal raakt te verplaatsen. Dit is bijzonder simpel te doen en kan je op je dooie gemakje bepalen voordat je slaat. Er wordt voortdurend duidelijk aangegeven waar de bal terecht zal komen bij een perfecte slag. Ook het traject dat de bal volgt is duidelijk aangegeven, zo is het gemakkelijk rekening te houden met obstakels zoals bomen. Natuurlijk moet je dan ook nog rekening houden met de wind die er kan staan en met putten moet je op hoogteverschillen letten.

Er zijn zeven courses van 18 holes te vinden in Mario Golf. En daar ben je echt wel even zoet mee. Al deze courses verschillen behoorlijk van elkaar, sommige zijn vrij klassiek, maar er is ook een course waar je Chain Chomps kan vinden die je niet wakker moet maken, want dan pakken ze je bal. Ook zijn er de klassieke Mario-tubes te vinden, sla je bal erin en hij komt er ergens anders weer uit een andere buis. In de Championship mode moet je zo’n course met zo min mogelijk slagen halen, ben je de beste dan win je een beker en unlock je een nieuwe course. Die course kan je dan weer in andere gamemodi spelen. Character match is er bijvoorbeeld één, hier speel je tegen een computertegenstander en moet je deze verslaan door de course met minder slagen te beëindigen. Daarnaast is er nog Doubles, je speelt met twee tegen twee, Ring Attack, waar je de bal door ringen moet slaan, Stroke Play; behaal course met zo min mogelijk slagen, Club Slots; je clubs zijn gelimiteerd, Coin Attack; verzamel muntjes, Speed Mode; speel zo snel mogelijk, Near Pin; sla in één keer zo dicht mogelijk bij de pin. Hiernaast zijn er nog een aantal mini-games te vinden.

Het nadeel van Mario Golf is dat de game af en toe nogal traag is, het zou best fijn zijn om te slaan en dan in plaats van de hele baan de bal te moeten bekijken heel snel door te spoelen naar waar de bal komt te liggen. Met Character Match moet je ook nog eens naar de slagen van je tegenstander kijken, waardoor de game twee keer zo traag wordt. De game is wat dat betreft een stuk leuker in de multiplayer, alle gamemodi zijn in de multiplayer te spelen, en het spel biedt dan ruimte voor geklets als je aan het wachten bent. Een ander nadeel, is dat de camera niet altijd even lekker werkt. Je hebt niet de vrijheid om over de hele baan te gaan. Het was wel handig geweest om een compleet vrije camera te hebben waardoor je soms een wat beter overzicht hebt.

Grafisch zit Mario Golf prima in elkaar. De game ziet er strak uit, heeft een aantal leuke effecten en loopt lekker. Over het geluid ben ik wat minder enthousiast, 18 holes is namelijk best veel en als je dan de hele tijd hetzelfde simpele deuntje hoort dan kan je daar behoorlijk gek van worden. In principe is de muziek wel echt Mariowaardig, maar na verloop van tijd gaat het gewoon op je zenuwen werken, gelukkig kan je de muziek uitzetten. Over de geluiden valt weinig te zeggen, die zijn prima. De voice-acting is bijzonder mager, maar Mario karakters hebben nooit veel gesproken dus je verwacht ook niet veel meer.

Conclusie
Mario Golf: Toadstool Tour is een bijzonder leuk spel geworden. Met name als je met meerdere personen speelt is dit gewoon een erg leuke game. Dit komt vooral doordat je de game zo moeilijk of makkelijk kan maken als je zelf wilt. Iedereen kan in het begin al best een hole in PAR (het aantal slagen dat is vastgesteld voor die hole) slaan. Ben je al wat langer bezig dan kan je het jezelf moeilijker maken waardoor je wel meer controle hebt op de bal. In de singleplayer doet de game het ook prima ondanks feit dat de game wel behoorlijk traag is. Mario Golf is een behoorlijk uitgebreide golfgame waar iedereen, ook mensen die niet verzot zijn op golf, een hoop lol kunnen beleven.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.