Metroid: Zero Mission (GBA)

Metroid is al sinds de NES één van Nintendo’s meest succesvolle merchandises. De gameplay is ogenschijnlijk simpel maar innovatief. Destijds dacht ik even een actie-platformer te gaan spelen, maar Metroid bleek zoveel meer. Een naargeestig 2D doolhof waar ik echt in kon verdwalen. En gelukkig kwam men op de GBA niet in de verleiding om een 3D game te forceren. Ik ben namelijk gek op de ouderwetse gameplay.

“Er is behoorlijk wat aan de originele game toegevoegd, zodat zelfs de veteranen zich moeten kunnen vermaken met deze game.”

In dit deel van de serie is Samus net aan het bijkomen van haar gevechten uit Metroid Fusion. Daarom krijgen we geen echt nieuw avontuur voorgeschoteld, maar een terugblik op één van haar eerste grote avonturen. Nintendo heeft er echter voor gezorgd dat deze game geen suffe herhalingsoefening is geworden, dus wees gerust. Er is behoorlijk wat aan de originele game toegevoegd, zodat zelfs de veteranen zich moeten kunnen vermaken met deze game.

Wat valt er nog te vertellen over de gameplay van Metroid? Je loopt eigenlijk in een speciaal ruimtepak door allerlei grottenstelsels en komt daar een flinke hoeveelheid kwaadaardige wezens tegen. Met jouw trouwe kanon kan je ze wel de baas, maar dan ook maar net. Gelukkig kan je tijdens het spel allerhande power-ups oppikken. Deze zorgen er niet alleen voor dat jouw figuurtje sterker wordt, ze leren je ook nieuwe vaardigheden die je verderop in de game zeker nodig zal hebben om verder te komen.

Metroid stond wat mij betreft op de GBA niet bekend om zijn enorme visuele kwaliteiten, en deze game is daarop geen uitzondering. Beeld en geluid zijn adequaat en functioneel, en daar is het meeste dan ook mee gezegd. De triomf zit ‘m er in dat Nintendo laat zien dat je zonder overdreven pracht en praal ook een prima game kan afleveren. Metroid redt het gewoon door de uitgebalanceerde gameplay en level-design. Als een spel zo lekker speelt als deze, dan boeien de graphics me even wat minder.

Conclusie
Voor iedereen die nog geen Metroid game heeft gespeeld is deze game een mooie instapper. Het is niet al te moeilijk, en daardoor ook voor de minder bedreven gamer een leuke aanschaf. Het mooiste is dat de game eenmaal uitgespeeld nog een fraaie verrassing in petto heeft (ik verklap echter nog niets). Voor de doorgewinterde Metroid spelers is deze game wellicht iets makkelijker dan andere delen uit de serie, maar de verrassing aan het eind zorgt er toch voor dat je de game moet gaan spelen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.