Bomberman (PSP)

Om de zoveel tijd komt er een nieuwe Bomberman op de markt. De laatste keer dat ik Bomberman speelde was het op de Nintendo DS. Dat is al weer een tijdje geleden. Dus toen ik de vraag kreeg of iets wilde schrijven over Bomberman voor de PSP zag ik dat als een kans om opnieuw kennis te maken met een jeugdliefde. Bomberman is voor mij namelijk een old-time favourite. Let the game begin again!

“Deze PSP game is dan alweer een jaar of 15 oud, het aangezicht was toch even wennen.”

Bomberman hoeft maar uit twee onderdelen te bestaan: Battle en Normal. Laten we met de Battle beginnen. Voor wie nieuw is met Bomberman, in de Battle-modus speel jij tegen 3 andere Bombermannen. Het is de bedoeling om ze met behulp van bommen af te maken en te voorkomen dat jij zelf het loodje legt. In een battle moet je bijvoorbeeld als eerste drie bekers winnen. Lukt je dat voor het een van de anderen lukt, dan win je de battle. In het veld blaas je ook muren op die je in de weg staan. Deze muren kunnen een geheim wapen bevatten die jou tijdens de strijd sterker maken. In de battle kun je weer voor een flink aantal verschillende achtergronden met elk hun voor- en nadelen kiezen.

Ook kun je met je Bomberman weer op avontuur. Dit keer reis je een aantal planeten af waar je aan het eind van elke ronde een Boss moet zien te verslaan. Een verschil met voorgaande Bomberman-games was op de PSP dat je tijdens een level de verzamelde voorwerpen meteen kunt inzetten. Stel dat je tussen een muurtje en een bom komt vast te zitten. Dan kun je snel je veiligheidsvest in werking stellen zodat je niet levend verbrand. Dit geeft een nieuwe dimensie aan het spel en vraagt om enige vingervlugheid.

Conclusie
Deze PSP game is dan alweer een jaar of 15 oud, het aangezicht was toch even wennen. Voor de doorgewinterde Bomberman-spelers zal het schuin van boven perspectief in eerste instantie wel even wennen zijn. Vroeger was Bomberman al wel 3D maar de omgeving zo plat als een dubbeltje. De omgeving is nu zelf ook wat meer 3D. Aanvankelijk was ik als fan van het eerste uur een tikje geïrriteerd, want het is niet per definitie een verbetering. Maar eenmaal gewend aan de nieuwe vormgeving was ik niet meer achter de PSP weg te slaan. Bomberman is bomberman, what you see is what you get. Voor mij blijft het een game waar ik nooit genoeg van zal krijgen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.