A2 Racer: World Challenge (PC)

A2 Racer is een spel met een behoorlijke geschiedenis. De eerste versie van het spel kwam midden jaren ’90 uit, en was maanden lang niet uit de verkoopcharts weg te slaan. Ook de opvolgers van deze game deden het qua verkoopcijfers lang niet slecht. Toch kon dit spel van Nederlandse bodem maar weinig gamers bekoren. Zelden is er in de wereld van de hardcore gamers een spel zo beschimpt als A2 Racer. Het spel mikte dan ook meer op de familiemarkt. Met het uitbrengen van PSX en PS2 versies van A2 Racer bleef Davilex aan de weg timmeren, en toen was het kennelijk tijd voor een World Challenge

“Soms is het ook gewoon nodig om je tegenstander even lekker tegen een muurtje te duwen.”

In deze racer heeft de speler in eerste instantie te maken met de gebruikelijke menukeuzes. Ga je voor een enkele race, recordpoging, of doe je mee aan kampioenschappen? Vervolgens kies je een autootje en een kleurtje, en je kunt aan de slag. Bij een kampioenschap begin je met de makkelijkste races. Volbreng je die met goed gevolg, dan unlock je nieuwe kampioenschappen en nieuwe wagens. De races vinden plaats over de hele wereld, zo kan je door Parijs, Berlijn en Londen scheuren in je kleine maar flink opgevoerde Mini Cooper…

Tijdens het racen kan je diverse bonussen oppikken. Er liggen her en der moersleutel-symbolen op het wegdek die eventuele schade aan je bolide repareren. Verder kan je links en rechts turbobonussen oppikken zodat je je wagen op de lange stukken een flinke boost kan bezorgen. Wellicht dat de Davilex mensen destijds ook The Fast and the Furious hadden gezien. Deze boosts zal je zeker nodig hebben, want met eenvoudigweg gas geven en sturen kom je er niet. Soms is het ook gewoon nodig om je tegenstander even lekker tegen een muurtje te duwen.

A2 racer was bij mij altijd een beetje berucht om zijn matige besturing. Die is gelukkig in dit deel een stuk beter geworden! De wagens zijn met een beetje oefenen behoorlijk onder controle te houden. De turbo is een aardige toevoeging, en het spel speelt behoorlijk smooth. Jammer genoeg zien de auto’s er wel heel erg neutraal uit, net als het hele spel eigenlijk. De straten van de diverse wereldsteden zijn prima herkenbaar, maar zijn wel totaal verlaten. Deze game komt uit 2003, en inmiddels kon men toch al wel beter dan dit.

Conclusie
A2 Racer is een simpel en vermakelijk spelletje geworden. In vergelijk met tijdgenoten als Midnight Club II en GTA Vice City valt het misschien allemaal wat tegen. Een beetje meer verkeer en leven in de straten van de wereldsteden had wel gemogen. Daar staat tegenover dat het spel heel speelbaar is, en enkele leuke touches heeft zoals muziekstations die verschillen per land. Voor de jongere speler en de casual gamer is A2 Racer een leuk tussendoortje. De meer doorgewinterde gamer moest er toen al niets van hebben en zal ook door de roze retrobril niet veel vrolijker worden. Ik heb me er toch meer mee vermaakt dan ik vooraf had verwacht.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.