Kirby: Nightmare in Dream Land (GBA)

Soms lijkt Kirby ook nooit aan rust toe te komen, want nu is het King Dedede die de lieve vrede in Dromenland verstoort. King Dedede heeft de sterrenstaf gestolen en in onderdelen aan zijn trouwe volgelingen gegeven. Het is de taak aan Kirby alle handlangers te vinden en te vernietigen door hun krachten over te nemen door deze op te zuigen.

“Wat is er nou eigenlijk mooier dan een roze wolkje, dat over allemaal verschillende krachten kan beschikken?”

De GBA was begin deze eeuw nog de enige console waar 3d spellen nog niet definitief de norm waren. En gelukkig maar, want Kirby speel ik het liefst 2d. Kirby, onze roze wolk, gaat weer op pad om dromenland te redden. Onderweg komt hij allemaal vijandige beestjes tegen. Door deze op te zuigen, neemt hij hun krachten over en gebruikt deze handig om een weg door de verschillende landschappen te banen en andere vijanden uit te schakelen.

In het spel zijn ook bonusgames toegevoegd, een aantal kunnen zelfs los gespeeld worden. En door twee GBA’s te linken is het zelfs mogelijk, met meerdere spelers (maximaal 4) deze bonusgames te spelen. Zo is er een race over een regenboogpad (pas op voor de zwarte stukjes op de baan) of wordt er met een bom getennist. Vooral de regenboograce (om het zo maar even te noemen), is leuk om met meerdere spelers te doen. In het spel leveren deze games extra levens op, mits natuurlijk succesvol doorstaan.

Kirby is zeer geschikt voor jongere spelers, het spel is over het geheel genomen vrij simpel. De eindlevels waar Kirby het tegen een ‘boss‘ moet opnemen, zijn wel wat pittiger. Maar dat is nu juist de uitdaging. Hoewel Kirby dus een vrij makkelijk spel is, maakt dat het niet minder leuk. Juist door de variatie in krachten die Kirby van anderen kan overnemen blijft het spel aantrekkelijk om te spelen.

Conclusie
De Kirby-serie behoort zeer zeker tot mijn favoriete 2d platformspellen. Hoewel het spel lineair verloopt, is dat niet hinderlijk voor de spelers. Je moet er wel rekening mee houden dat een jongere gamer zich er ook mee moet kunnen vermaken. En wat is er nou eigenlijk mooier dan een roze wolkje, dat over allemaal verschillende krachten kan beschikken? Ook Kirby: Nightmare in Dream Land mag gerekend worden tot de leukere en betere 2d platformspellen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.