Britney’s Dance Beat (GBA)

Het was begin deze eeuw Britney voor, Britney na. Geen blad kon je open slaan of je kwam het gezicht van de popprinses wel tegen. Kennelijk waren de cd speler en MTV niet genoeg, want Britney ontdekte een nieuw medium om te vervuilen: de spelcomputer. Nu kreeg de speler eindelijk de kans om Britney zelf te besturen. Let’s dance!

“Eigenlijk kan je dit product niet eens een echt spel noemen.”

In dit spel kan de speler Britney helaas geen betere teksten laten schrijven. Ook is het niet mogelijk om te gaan ‘shoppen’ met Britney of Justin Timberlake een pak rammel te verkopen. In dit spelletje kan je dansen op Britney’s muziek. Zo! Dat hadden we nog niet eerder in een spel gezien! Inderdaad, het gaat hier om een onvervalste rip-off van Bust-A-Groove en Dance Dance Revolution. Voor de Gameboy Advance hadden we in dat genre al Mary Kate And Ashley: Girls Night Out… En dat spel was totaal niet te pruimen.

De hoofdmodus van het spel heet Dance Mode. Het beschikt over twee hoofdfasen: de oefenmodus en de concertmodus. De oefenmodus moet eerst worden voltooid voordat de concertmodus wordt geopend. Elk bestaat uit dezelfde vijf nummers, maar de Concert-modus verhoogt de moeilijkheidsgraad. De werkelijke gameplay bestaat uit een radarachtig object dat met de klok mee draait aan de linkerkant van het scherm, waarbij de knoppen worden aangegeven die moeten worden ingedrukt in het ritme van de muziek, terwijl Britney aan de rechterkant van het scherm danst. Afhankelijk van of en hoe goed de noten worden geraakt, wordt een score van “geweldig”, “goed” of “miss” gegeven.

De eenvoudigere nummers in de praktijk hebben slechts één enkele knop nodig, maar latere nummers bevatten zowel de A- als de B-knop. Tijdens de Concert-modusal ook de D-Pad tegelijkertijd wordt ingedrukt. Om een ​​nummer te voltooien en door te gaan naar het volgende, moet aan een minimum worden voldaan. Als je een nummer afmaakt worden enkele foto’s van Britney ontgrendeld die je dan kan bekijken. Als je elk nummer in de Concert-modus voltooit, ontgrendel je een videoclip van een concertuitvoering.

Conclusie:
Net als in Mary Kate And Ashley: Girls Night Out kan de speler eigenlijk alleen maar op het juiste ritme de juiste knopjes indrukken. De muziekjes zijn uiteraard simpele versies van Britney’s eigen werk. Eigenlijk kan je dit product niet eens een echt spel noemen, het is meer een hebbedingetje voor de Britney-fans. Totale en absolute afrader.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.