Starsky & Hutch (Xbox)

Films en televisieseries zijn altijd een goede basis geweest voor games. Er wordt alleen vaker misbruik dan goed gebruik gemaakt van deze licenties. Uitgevers willen vaak snel naamsbekendheid krijgen door een al dan niet bekende licentie op te kopen en er een game van te breien, wat vaak leidt tot matige titels. Gesterkt door dezelfde theorie zorgde Vivendi ervoor dat de tvhelden uit de jaren 70, Starsky and Hutch hun hoogtijdagen wellicht herleven op de Xbox.

“Hoe enthousiaster de kijkers zijn, hoe meer tijd je hebt. Veel schieten dus.”

Iedereen kent ongetwijfeld het bekende politieduo uit de gelijknamige Amerikaanse serie, traditiegetrouw seizoenen lang herhaalt op de Nederlandse televisie. Deze twee personages staan uiteraard centraal in de game, tezamen met ‘Huggy Bear’ en niet te vergeten de rode Ford V8 met witte strepen. In de storymode zul je door drie televisieseizoenen moeten lopen elk bestaand uit 6 afleveringen (levels).

De levels in de storymode komen neer op scheuren en schieten. Elke missie moet een episode voorstellen waarbij een ‘viewer rating’ de tijd bepaald die je nog hebt. Hoe enthousiaster de kijkers zijn, hoe meer tijd je hebt. Veel schieten dus. Naast de storymode heb je nog de free roam en de special episodes. Deze zijn allemaal te unlocken. De free roam bevat een aantal stadsdelen waar in elk je een aantal objecten moet vinden. Zo scheur je de hele stad door. De special episodes bestaan uit een aantal challenges waarbij het aankomt op racen, schieten of de beste stunts uithalen. Al deze onderdelen zijn te spelen met de auto’s die je gaandeweg unlocked.

Om eerlijk te zijn is S&H geen mooie game. De stad ziet er aardig uit maar blinkt niet uit in detail. Ondanks wat leuke explosies komt een explosieve achtervolging niet echt goed op het scherm. De besturing van de wagens is vrij lastig en ze lijken wat traag te reageren. De snelheid mist gewoon. Na een heel seizoen doorlopen te hebben zijn er totaal geen nieuwe spelelementen de revue gepasseerd. Het spel bestaat uit het op de weg houden van de auto en tegelijkertijd de half uit de auto hangende Hutch al schietend tegenstanders en objecten uit te laten schakelen. Vergeet daarnaast niet dat je ook nog eens een virtueel publiek tevreden moet houden om de klok door te laten lopen.

Conclusie
Een leuk punt van vermelding is de lightgun compatibiliteit van Starsky and Hutch. Je kunt namelijk de taken van rijden en schieten delen met een vriend door een stuur of lightgun aan te sluiten. Toch zal dit de houdbaarheid van Starsky & Hutch niet veel verlengen. Deze is namelijk erg laag. Vooral het arcade-element wat in de game zit doet je het echt sneller wegleggen dan de bedoeling is. Het ontbreken van checkpoints, afwisseling en extra levels maken de game helaas een B-titel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.