Kung ‘Fu Master (Game Boy)

Tegenwoordig is het niet meer zo makkelijk om op rommelmarkten Game Boy, NES of Mega Drive spelletjes tegen een redelijke prijs te vinden. Vroeger struinde ik rommelmarkten en Koningsdagen af in de hoop dat iemand zijn oude meuk voor een bescheiden bedrag aan me wilde verkopen. Tegenwoordig kom ik vooral PS2 en Wii games tegen, de rest zit allemaal bij verzamelaars (zoals ik). Vorig jaar was het dan toch raak, ik vond het vechtspel Kung ‘Fu Master en had het ook nog eens nooit gespeeld op de handheld.

“De makers van de Game Boy variant hadden in elk geval de ballen om iets nieuws te proberen.”

We hebben hier te maken met een iets andere versie van de Kung-Fu Master arcade-game. De game is deze keer verdeeld over verschillende levels, en het is jouw taak om je een weg te banen door hordes slechteriken en uiteindelijk een snode schurk te doden. Na veel training beheers je drie verschillende bewegingen: een stoot, een trap en een salto. Soms kun je ook bommen oppakken die een grotere hoeveelheid schade aanrichten. Naast het vechten tegen de slechteriken zijn er ook een paar levels met Jump’N Run-elementen. Aan het einde van elk level is er natuurlijk een tussen-baas die klaar staat om in elkaar te worden geslagen.

Mensen die echt enorm fan van de arcadeversie zijn zullen even moeten wennen, want dit ziet er heel anders uit. En hoewel er heel wat raakvlakken zijn (tegenstanders meppen, schoppen, meppen en repeat) speelt dit toch ook weer anders. En heel eerlijk gezegd vind ik dat wel te prijzen. Het originele spel speelde ik vroeger best vaak. Ik vond het best vermakelijk, maar het ging me na een tijdje ook vervelen omdat de gameplay al snel een eindeloze herhaling van klappen (zetten) is. De makers van de Game Boy variant hadden in elk geval de ballen om iets nieuws te proberen.

Conclusie:
Het speelt allemaal redelijk vlot en ziet er okay uit. Inhoudelijk was deze game toen hij in 1991 uitkwam natuurlijk al een beetje gedateerd, zelfs Double Dragon had veel meer te bieden. Het geluid irriteerde me al vrij snel. Toch bleef ik lekker doorspelen, dat had mede te maken met de vlotte gameplay. Iets te vlot, want na een dag had ik ‘m helemaal uitgespeeld. Kung ‘Fu Master is namelijk behoorlijk makkelijk. Heb je weinig ervaring met dit type spelen, dan is het best een leuke game. Maar de doorgewinterde knokker dient verder te kijken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.