Land of Illusion starring Mickey Mouse (Game Gear)

Ik spaar al een aantal jaren oude consoles, maar elke keer vraag ik me af of het de moeite loont om een Game Gear op te gaan sporen. Ik kende vroeger twee mensen die deze portable SEGA tegenhanger van de Game Boy hadden. Beide keren speelde ik er een paar aardige spelletjes op, maar was ik ook niet enorm onder de indruk. Deze recensie is dan ook grotendeel via een emulatie tot stand gekomen. Ondanks mijn twijfels over dit systeem wilde ik er toch wat meer aandacht voor.

“Ik twijfel nog steeds over het aanschaffen van een Game Gear, maar als je er ééntje hebt, dan mag deze game niet in je collectie ontbreken.”

Mickey Mouse is lekker aan het relaxen met een een interessant boek. Maar plotseling bevindt hij zich in een vreemd dorpje. Hij krijgt te horen dat er een vloek over het dorp is uitgesproken waardoor goede magie in slechte verandert. De kwaadaardige Phantom, die in het kasteel in de wolken woont, is daarvoor verantwoordelijk! Mickey besluit de dorpelingen te helpen en de kwaadaardige Phantom te verslaan. Ik dacht even dat de Phantom niemand minder dan de Zwarte Schim zou zijn, maar het gaat dus om een boze tovenaar.

Het zal niemand verrassen, dit is een platformspel. Disney en SEGA hebben een uitstekende reputatie op dit gebied. Vaak viel de samenwerking tussen deze partijen gunstiger uit dan met Nintendo. Haast is tijdens de levels geboden; er is een tijdslimiet. Mickey kan springen, bukken, klimmen en vijanden verslaan door erop te springen. Niets nieuws onder de zon dus. Wel een flinke verbetering ten opzichte van andere Disney games op de Game Gear is dat de moeilijkheidsgraad wat hoger ligt, deze game biedt de speler een mooie uitdaging.

Conclusie:
Zoals mag worden verwacht ziet de game er verder ook nog fraai uit. Ook qua geluid valt er genoeg te genieten. Soms moeten de hersentjes even aan het werk gezet worden om kleine puzzels op te lossen, maar niets waar de jongere gamer van in de war raakt. Ik twijfel nog steeds over het aanschaffen van een Game Gear, maar als je er ééntje hebt, dan mag deze game niet in je collectie ontbreken. Absolute platformtop!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.