Hyper Rally (MSX)

Ik speel niet zo vaak MSX-games als ik zou willen. De kwaliteit is er, de MSX heeft een mooie lijst titels die zeker hier besproken moeten worden. Maar de Commodore 64 is blijft qua homecomputers mijn grote liefde. Maar af en toe stuit ik weer op een titel waar ik in ’80’s veel aandacht en tijd aan heb gegeven, en start ik die toch weer even op. Zeker als het… een Konami titel betreft. Alleen is Hyper Rally daar niet één van. Waarom niet?

“Ik verwacht van Konami meer dan de predicaten “prima” en “adequaat”.”

Hoewel Konami absoluut kwaliteitstitels aflevert valt het niet te ontkennen dat de sportspellen vaak niet heel diepgaand zijn. Tennis en voetbal bieden bijvoorbeeld niet veel meer dan een potje, en verder geen poespas. Hyper Rally is ook niet meer dan een recht toe recht aan racespelletje waarin je binnen de tijdslimiet moet finishen en een bepaald aantal tegenstanders moet passeren. Je begint als de laatste coureur in het veld en je zult je een weg naar voren moeten vechten door je concurrenten in te halen. Het aantal auto’s dat je moet passeren zal elk level toenemen. De auto heeft twee versnellingen, laag en hoog en heeft de neiging om in bochten te slippen.

Iedereen die Pole Position kent, weet wat je van Hyper Rally mag verwachten. Konami biedt ons hier niets nieuws, maar de game kenmerkt zich door vlotte beelden en prima geluid. Ik moest tijdens het spelen ook denken aan de NES game Rad Racer. Gezien de overlap van titels tussen de MSX en de NES is dat helemaal niet zo gek. Jammer dat de tegenstanders verder vrij kleurloze figuren blijven. Dat maakt dat het inhalen me al snel helemaal niets doet.

Conclusie:
Hyper Rally is zeker niet mijn favoriete Konami game op de MSX. Het speelt prima en ziet er adequaat uit, maar ik verwacht van Konami meer dan de predicaten “prima” en “adequaat”. Hoeveel moeite was het geweest om iets meer variatie in de gameplay te gooien? Nu blijft het een spel dat je van tijd tot tijd vijf minuten speelt, als je tenminste niet één van de andere en leukere racegames die de MSX rijk is bezit. Een spel dat je even doet zweten en zo bent vergeten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.