4×4 Off-Road Racing (C64)

De ideale racegame vinden op de Commodore 64 was destijds vrij lastig. Pit Stop deel één en twee waren zeer vermakelijk. Er waren veel games die gebruik maakten van een isometrisch gezichtspunt, er was Grand Prix Circuit van Accolade… Maar ik was altijd op zoek naar de volgende uitdaging. Op een gegeven moment kreeg ik een stapeltje floppy disks cadeau waarop een hoop nieuwe games stonden, waaronder deze Off-Road Racing titel van Epyx. Epyx stond door Winter Games hoog in het vaandel bij me, dus ik was enorm benieuwd.

“Losliggende banden of stenen lanceren mijn wagentje soms de lucht in”

In deze game is het dus scheuren geblazen met van die lompe wagens. De hoes belooft me een realistische ervaring over vier verschillende terreinen. Hierbij kan ik het tegen de klok opnemen, of tegen de computer die mijn tegenstanders onder zijn hoede heeft. Naast het simpelweg racen moet je je racemonster flink upgraden. Er staan vier wagens tot je beschikking die elk hun eigen gewicht, topsnelheid en kracht hebben. Elke wagen is meer of minder geschikt voor de diverse circuits. Door geld te verdienen kan je upgrades en reparaties kopen, inclusief wat reserveonderdelen.

Er zijn vier totaal verschillende soorten banen, die elk op een ander oppervlak plaatsvinden: modder, ijs, woestijn en bergen. Elk van deze is niet geheel ongevaarlijk, er zijn diverse obstakels die je kan vermijden of doorheen banjeren. Dat laatste kan schade tot gevolg hebben. Losliggende banden of stenen lanceren mijn wagentje soms de lucht in. Mijn eerste potjes had ik er wel aardigheid in. Toen ik de besturing een beetje in de vingers had kon ik al snel een aardig potje racen en waren mijn resultaten best goed. Het hele punt is dat dit dan ook alles is wat de game te bieden heeft. Na een uur of twee sloeg de verveling dan ook toe.

Conclusie:
Dit is een voorbeeld van net niet. De game heeft echt een hoop dat ik niet onaardig vind. De leercurve is prima, het wagentje stuurt redelijk, en de game ziet er dan niet wereldschokkend uit, alles is in elk geval duidelijk weergegeven en er is zelfs wat hoogteverschil in het wegdek. Helaas is de game gewoon een beetje saai. Ik heb nooit echt het gevoel tegenstanders te hebben, zelfs als ik er (zeer af en toe) eentje tegenkom. Destijds voor een budgetgame was dit nog wel te harden, maar van Epyx verwacht ik gewoon een onsje meer.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.