Eternal Darkness: Sanity’s Requiem

Eternal Darkness was een game die aanvankelijk in ontwikkeling was voor de N64, maar die uiteindelijk doorgeschoven werd naar de GameCube. Ik ben benieuwd of deze game op Gamecube niveau is, of dat je ziet dat het eigenlijk een gepimpte N64 titel betreft.

“Als deze meter bijna leeg is, dan word je gek.”

Je begint als Alexandra Roivas die in een kamer staat met een shotgun. Van alle kanten komen er skeletten en zombies op je af, de toon is gezet. Vervolgens wordt je wakker, en de intro begint. Je krijgt een telefoontje van de politie, je grootvader is op gruwelijke wijze is vermoord. De politie kan niets vinden en Alexandra, als laatste afstammeling van de familie, besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Ze vindt een boek: The Tome of Darkness, en begrijpt dat dit boek veel te maken heeft met al het vreemde dat zich in het huis afspeelt.

Zodra Alexandra begint te lezen in het boek, wordt de speler het karakter waar ze over leest. Het leuke hieraan is, dat je in totaal 12 verschillende karakters hebt in evenzoveel verschillende settings. De camerastandpunten zijn vergelijkbaar met die uit de eerste Resident Evil games. Elk scherm heeft een nieuwe camerapositie, er is nauwelijks sprake van scrolling. Ook de besturing doet enorm denken aan Resident Evil, zo kan je auto-aimen, alleen heeft dit spel nog als toevoeging dat je zelf kan kiezen op welk lichaamsdeel je mikt.

Magie, oftewel magick (en dat is bewust met ‘ck‘ geschreven) speelt een belangrijke rol in deze game. Je vindt runes en magick handleidingen. Deze runes kan je zelf tot een bepaalde spreuk combineren. Je heb een Magickbalkje dat leegloopt als je spreuken gebruikt, en zich weer vult als je rondloopt. Een andere meter die je hebt is de Sanitymeter. Dit groene balkje loopt een beetje leeg, elke keer als je een zombie tegenkomt. Zodra je een zombie vermoordt, zal de meter zich weer wat herstellen. Als deze meter bijna leeg is, dan word je gek. Je hoort vreemde geluiden (wat extra maf is als je de trotse bezitter van een dolby surround set bent) er lopen heel even kevertjes over de camera en de camerastandpunten zijn schots en scheef. Dit geeft je echt het gevoel dat je gek aan het worden bent, een zeer leuke toevoeging.

Conclusie:
Eternal Darkness: Sanity’s Requiem is een zeer spannende game. De sfeer is absoluut eng, de graphics zijn voor een Gamecube behoorlijk goed, de gameplay solide en het geluid prachtig. Een paar kleine minpunten zijn dat de game nogal lineair is en vrij gemakkelijk. Maar over het algemeen genomen is Eternal Darkness een absolute topgame die je menig uurtje zal kunnen vermaken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.