Batman: The Video Game (Game Boy)

In de jaren ’80 kreeg ik van mijn ouders de introductie special van Batman cadeau, uitgegeven door Baldakijn (Onderdeel van Junior Press Comics). Ik werd langzamerhand een comicverslaafde en bleef tot in de nieuwe eeuw comics verzamelen. De laatste jaren ben ik mijn interesse voor nieuwe comics een beetje verloren omdat de Batman avonturen me een beetje te extreem werden, maar de 80’s en 90’s comics herlees ik af en toe nog steeds. 80’S Batmania rees destijds de pan uit met het verschijnen van de Tim Burton film, en dus moesten er ook games op de markt komen.

“Het is tevens één van de favoriete games van mijn vijf-jarige zoontje, hij speelt dit liever dan Mario Land.”

Deze Game Boy Batman titel is zeer losjes gebaseerd op de 1989 film met de Joker, destijds geweldig gestoord neergezet door Jack Nicholson. Het spel herbergt drie platform-levels en totaal onverwacht één Shoot ‘m up-level waarin Batman raketten afvuurt met zijn Batwing. De levels zijn gebaseerd op bekende locaties uit de film; bijvoorbeeld Axis chemical Plant, het Flugelheim-museum en de Gotham kathedraal. Het is dat het boekje me dat destijds had uitgelegd, want de graphics zijn vrij summier in deze game. Vergelijk het met de eerste Mario Land game: zeer kleine sprites en nagenoeg kale achtergronden.

Maar matige graphics hoeven geen slechte game te betekenen. En gelukkig zijn er ook mooie plaatjes tussendoor waar de Jack Nicholson Joker toch zeer herkenbaar in beeld komt. Batman zelf is niet direct een duistere ridder, zijn sprites zijn zelfs aandoenlijk koddig te noemen. Het lomp grote pistool dat Batman meeneemt gaat ook behoorlijk in tegen de persoonlijke morele code van The Dark Knight. Maar de platform-actie is pittig, intens en zoog me toch behoorlijk in het spel.

Conclusie:
Net als je helemaal gewend bent aan de platformactie komt er ineens een shoot ‘m up level om de hoek kijken. Dit geeft deze verder vrij recht voor zijn raap platformer toch nog een beetje variatie. Er zijn door de jaren heen genoeg Batman games uitgekomen, maar ik blijf toch van tijd tot tijd deze weer even in mijn Game Boy proppen. Het is tevens één van de favoriete games van mijn vijf-jarige zoontje, hij speelt dit liever dan Mario Land. Aanrader om in je Game Boy collectie op te nemen.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.