Hamtaro: Ham-Ham Heartbreak (GBA)

In het wereldje van de hamsters lijkt op het eerste gezicht alles zijn gangetje te gaan. De hamsters zijn gelukkig en kunnen daarom een lekker leventje lijden. Maar op een dag verschijnt Spat, de duivelhamster, ten tonele om roet in het eten te gooien. Hij teert op het ongeluk van anderen en probeert de hamsters uit elkaar te drijven. Harmony, de engeltjeshamster, zet de twee hamsters Hamtaro en Bijou in om de liefde weder te laten keren in de harten van de hamsters.

“Hoewel HamTaro een ontzettend leuk spel is, kan het ook flinke frustraties opwekken.”

HamTaro is een spel met een hoog schattigheidsgehalte. Het ziet er allemaal heel liefjes uit en dat maakt het spel zeer leuk om te spelen. Deze puzzel-adventuregame houd je ongetwijfeld de nodige uurtjes zoet, want puzzelen kost nou eenmaal tijd. En de ene opdracht is lang niet zo eenvoudig als de andere. Om met andere hamsters te communiceren moeten Hamtaro en Bijou de taal der hamsters, Ham-Chat, leren spreken. Met vier basiswoorden kunnen ze in hun tocht om de hamsters gelukkig te maken al een heel eind komen. Ham-ha, de hamstergroet, is misschien nog wel de belangrijkste. Maar om verder te komen, zullen gedurende het spel in totaal 86 woordjes geleerd moeten worden. En je hebt ze allemaal nodig om het spel uit te kunnen spelen.

Sommige opdrachten zijn kinderlijk eenvoudig. Je zoekt hamsters op, praat met ze, doet wat ze zeggen en al gauw komen twee hamsters weer bij elkaar. Naarmate het spel vordert, wordt het allemaal wat lastiger. Soms kom je niet eens veel verder met de hints die de hamsters je geven. En af en toe lijkt het onmogelijk om een opdracht op te kunnen lossen. Zo moet je op een bepaald moment een spel spelen. Haal je tussen de 600-790 punten, dan krijg je een voorwerp die je nodig hebt. Haal je meer of minder dan krijg je niks. Wie dit niet weet en voor een hoogste score gaat, is lang bezig om het voorwerp te krijgen.

Een van de leuke spelelementen in HamTaro is het verkleden en dansen. Op de verschillende locaties kun je kledingstukken krijgen. Rendieroutfits, of de kerstman, maar ook een net pak of een geishaoutfit. Hartstikke leuk, want je kunt je hamsters hiermee aankleden en er dan een foto van maken. Zodra je het spel opnieuw opstart, zie je de foto op de voorkant. Onderweg kom je ook liedjes tegen, hierop kun je met behulp van de geleerde ham-chats dansjes doen. En daar kun je leukste combinaties mee maken.

Conclusie
Hoewel HamTaro een ontzettend leuk spel is, kan het ook flinke frustraties opwekken. Op bepaalde momenten zal het je gebeuren dat je helemaal lijkt te zijn vastgelopen. Maar geef niet op, probeer onder alles wat je tegenkomt te kruipen, of spring desnoods tegen alles aan. Soms kom je dan op verborgen plekken terecht. Houd dus hoop! Uiteindelijk kom je er wel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.