Rayman 3 (GBA)

Rayman was altijd al één van mijn favorieten, maar dan wel in 2D. Deze eeuw werden op de consoles de Rayman games in 3D uitgebracht, maar gelukkig was Rayman 3 voor de Gameboy Advance nog een gewoon ouderwets 2D platformspelletje, just the way I like it. Zal Rayman 3 hetzelfde niveau halen als de vroegere Rayman? En is Rayman na al die jaren (deze game is ook alweer bijna 20 jaar oud) nog steeds leuk om mee op avontuur te gaan?

“Verbazend hoe sommige details er goed uitspringen, het blijft natuurlijk toch een handheld spelletje.”

Het spel wordt zoals vanouds ingeleid met een verhaaltje. Deze keer moet Rayman Globox helpen, hij heeft namelijk een donkere Lum gegeten en dat heeft Globox geen goed gedaan. Rayman gaat achter hem aan om te voorkomen dat hij iets stoms doet. Ondertussen bevrijdt Rayman de teensies die weer in gevangenschap verkeren. Tot dusverre alles volgens de oude wetten.

Ook kan Rayman zijn vuistjes weer gebruiken om tegenstanders van de vloer te meppen en met zijn oren voor helikoptertje spelen. Maar het zou niet om een deel 3 gaan als er tenminste niet een paar nieuwe trucjes in zouden zitten. Zo krijgt Rayman op een gegeven moment speciale powers zoals een dubbele vuist (twee keer slaan!!) en de Body Shot.

Rayman 3 speelt zich af in 4 verschillende werelden, en de laatste wereld is de lastigste. Je wordt door slangen door moerassen getrokken, moet stenen ontvluchten en rennen voor je leven om te voorkomen dat de grote spin je in zijn netten vangt. Voor een GBA-spel ziet Rayman er gewoon goed uit. Verbazend hoe sommige details er goed uitspringen, het blijft natuurlijk toch een handheld spelletje van begin deze eeuw.

Het is net alsof het hier over DVD’s gaat, maar Rayman 3 voor de GBA heeft ook zogenaamd bonusmateriaal. Er is een optie voor multiplayer, waarmee je met 3 vrienden nog eens 6 aangepaste maps kunt spelen. En dan voor de gelukkigen onder ons met zowel een GBA als een Gamecube, je kunt nog 11 extra maps downloaden van Rayman 3 Hoodlum Havoc van de Cube naar je GBA.

Conclusie
Rayman 3 was een geweldige opvolger in de serie, hoewel sommige misschien de kritiek hebben dat het van hetzelfde laken en pak is. Mij maakt het niet uit, een goede gameplay hoeft niet altijd te worden aangepast. Daarnaast is het weer een heel nieuw avontuur met nieuwe mogelijkheden. Tenslotte zijn de extra’s ook niet mis (nu alleen nog op zoek naar iemand met een Gamecube). Ik vond het ook vandaag de dag weer een genot om te spelen!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.