Club Drive (Jaguar)

Toen ik mijn Jaguar kocht was het systeem al redelijk aan het floppen. Vandaar dat Intertoys het goedkoop op de markt dumpte: een console kostte ongeveer honderd gulden, en de spellen gingen voor twintig piek over de toonbank. Ik had destijds als scholier nog geen geld voor een nieuwe Playstation, en ik hoopte op deze manier the next best thing in huis te hebben. Ik was in die tijd fan van Sega Arcadeknallers als Virtua Racing en Daytona USA, en met Club Drive hoopte ik een soort goedkope thuisversie van deze games in huis te halen.

“Het geluid van de motor klinkt als een zeurderige bromvlieg.”

In onze nabije toekomst is het populairste vermaak voor de eenvoudige burger pretpark Club Drive. Wetenschappers zijn erin geslaagd om onverwoestbare auto’s uit te vinden. De bezoekers van Club Drive kunnen met deze auto’s door fantasierijke omgevingen rijden en waanzinnige racegames spelen. Club Drive is een eenvoudige 3D racegame. De speler kan door een aantal (voor die tijd) grote omgevingen racen. De beschikbare racegebieden zijn: een oude spookstad in het westen, San Francisco, een gigantisch huis en een eenvoudig circuit in hot-wheels-stijl. Naast diverse race-opties zijn er verzamel en tag spelletjes voor 2 spelers. Deze varianten worden gespeeld in kleinere versies van de hierboven beschreven gebieden.

Jaguar schermde destijds met 64Bit, 4x de mogelijkheden van de Mega Drive en de Super Nintendo. Dat had toch mooie games moeten opleveren. Helaas bleek de Jaguar als 3D machine niet heel erg geschikt: het leverde vooral een lachwekkende framerate op en achtergronden die ineens in het beeld verschenen. Ook Club Drive ontkomt daar niet aan. De saaie 3D beelden zijn grof ingekleurd en zien er uit alsof iemand snel wat objecten met stukken papier in elkaar heeft gezet. Het geluid van de motor klinkt als een zeurderige bromvlieg, en een echt gevoel van snelheid ervaar je als speler nooit. De levels zijn wel groot en redelijk opgezet.

Conclusie:
Er zijn nog redelijk wat mensen die tegenwoordig voor de Jaguar games verzamelen. Aangezien de voorraad beperkt is zijn de prijzen voor deze games vaak vrij hoog. De enige reden om Club Drive aan je verzameling toe te voegen is het feit dat je de collectie compleet wil hebben. Ik kan me niet voorstellen dat iemand dit vaker dan een keer of drie gaat spelen: er gebeurt gewoon veel te weinig en je haalt veel te weinig voldoening uit deze racegame. Mislukt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.