Bobby is going home (Atari VCS 2600)

Soms lijken mensen te denken dat het platformgenre is begonnen met Super Mario Bros. Niks is minder waar, er bestonden al platformers voor de loodgieter zich in het paddenstoelenrijk waagde. Ook op de Atari zijn daar meerdere voorbeelden van te vinden. Bobby is going home is een spel dat ik destijds als een goedkope budgetversie kocht: Nicky Wanders. Dat gebeurde wel vaker met kleinere games van kleine uitgevers: nieuwe sticker met een andere naam op de cartridge en nog maar eens proberen te verkopen.

“Destijds kocht ik van mijn spaargeld een Atari met Seaquest, mijn zusje koos voor dit spel. Ze had een slechtere titel kunnen kiezen.”

Spelers besturen Bobby (of Nicky als je dus de budgetversie had) terwijl hij naar huis probeert te komen. Bobby moet over verschillende obstakels springen die op zijn pad liggen, zoals rotsen, vijvers, fonteinen en kapotte bruggen. Ook moet hij oppassen dat hij niet botst met verschillende dieren die hem kennelijk niet al te positief gezind zijn. Haviken, kippen, vlinders en vleermuizen proberen hem allemaal te grazen te nemen. Kennelijk is Bobby geen al te grote dierenvriend.

De game bestaat uit zeven schermen vol met deze obstakels. Kom je aan in het achtste scherm, dan loopt Bobby dolgelukkig zijn huisje in. Bobby begint met vijf levens op zijn reis naar huis. Hij begint ook met 3.000 punten en krijgt er 1.000 erbij voor elk scherm dat hij leegmaakt of voor elke keer dat hij een leven verliest. De score zal constant afnemen, dus het is zaak voor de speler om het huis van Bobby zo snel mogelijk te bereiken, zodat je een hoge score kan behalen.

Conclusie:
Bobby ziet er voor Atari normen nog best aardig uit, en het speelde niet eens heel slecht. Natuurlijk had het wel die typische vroegere platform issue dat als je eenmaal springt je weinig controle meer hebt over je sprong. Verder is het vooral een kwestie van geduldig op het ideale moment wachten om te springen en de patronen van de bewegende obstakels doorgronden. Destijds kocht ik van mijn spaargeld een Atari met Seaquest, mijn zusje koos voor dit spel. Ze had een slechtere titel kunnen kiezen. Best een aardig spelletje als tussendoortje.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.