Bart Simpson’s Escape from Camp Deadly (Game Boy)

Begin jaren ’90 was Bart Simpson helemaal hot. Zijn opstandige karakter, zijn lachje, zijn quotes, zijn streken, we waren er helemaal vol van. In die jaren was hij nog het centrale karakter in The Simpsons. De serie bestaat vandaag de dag nog steeds, maar tegenwoordig is vooral Homer Simpson een beetje de centrale figuur geworden. Ik moet ook toegeven dat het al jaren geleden is dat ik een aflevering van de Simpsons gezien heb. Het is een feit dat ik de serie in eerste instantie vooral via de games (en een rare muziek CD) leerde kennen.

“Eind jaren ’80 begin jaren 90 kon je er automatisch van uitgaan dat een film of tv licentie bijna altijd een platformer opleverde.”

Bart en Lisa Simpson zijn naar het meest dramatische en gevreesde zomerkamp aller tijden gestuurd: Camp Deadly. Het kamp wordt gerund door Ironfist Burns, waarschijnlijk een familielid van de gemene miljonair Monty Burns. Bart moet de kampeerders naar de vrijheid leiden door zich een weg te banen door verschillende zijwaarts scrollende platformlevels. Gevaarlijke omgevingen zoals het bos en een foodfight in het kamprestaurant dienen daarbij getrotseerd te worden. En aan het einde wacht de afschrikwekkende Mount Deadly

Platformers zijn er op de Game Boy meer dan genoeg. Eind jaren ’80 begin jaren 90 kon je er automatisch van uitgaan dat een film of tv licentie bijna altijd een platformer opleverde. Wat bij deze game helpt is de herkenbaarheid van de Simpsons. De figuurtjes lijken op hun TV evenbeelden en het muziekje zorgt voor aanstekelijk nostalgische herinneringen. Maar alles staat of valt met de gameplay natuurlijk. Mijn eerste Simpson ervaring was Bart vs The Space Mutants op de Commodore 64. Camp Deadly speelt sowieso een stuk vlotter en roept meer het echte Simpsons gevoel in me op.

Conclusie
Een Simpsons game moet ook wat humor meebrengen, en dat lukt. De foodfight in de cafetaria en diverse kleine details (die ik niet zal spoilen) deden me hier en daar grinniken. Er is genoeg variatie tussen de levels om je geboeid te houden. Je hebt als Bart maar drie levens en geen continues, en dat maakt dat Camp Deadly een behoorlijk pittig spel is om te voltooien, het is mij in elk geval nog niet gelukt. Gamers van nu zullen dit waarschijnlijk belachelijk vinden, maar vroeger hadden we daar minder problemen mee. Ben je op zoek naar een leuke platformer met de Simpsons, dan is dit een prima keuze.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.