Shufflepuck Cafe (MAC, PC)

Op mijn middelbare school waren ze begin jaren ’90 niet enorm met computers bezig. Omdat het er naar uitzag dat computerskills toch wel een dingetje van de toekomst zouden worden schaften ze uiteindelijk een paar Apple Macintosh Classic II computers aan. De lessen gingen niet veel verder dan leren omgaan met een tekstverwerker en waren slaapverwekkend. Maar er waren ook een paar schoolgenoten die spelletjes meenamen.

“Ik weet nog goed dat ik soms enorm stond te rammen met de muis, terwijl subtiele effectpogingen en slim kaatsen wellicht slimmer was geweest.”

Veel keus qua spelletjes was er niet. Ik herinner me een paar potjes Prince of Persia, Risk en een soort doolhofspel. En dan was er nog Shufflepuck Cafe, het ideale spel om na een schooldag nog even af te reageren. Omdat ik inmiddels voor de schoolkrant schreef had ik wat meer tijd om achter de computers te kruipen. Shufflepuck is simpel:een soort Air-Hockey tussen jou en de computer. Je neemt het op tegen een stel vreemde futuristische snuiters terwijl je met de muis een soort agressieve versie van PONG speelt. Eigenlijk probeer je vooral met jouw plankje de puck voorbij de ander te rammen.

Er zijn verschillende tegenstanders, waarvan sommigen proberen vals spelen en je voor joker willen zetten. De speler kan ook vals spelen, door bijvoorbeeld de grootte van de plank te wijzigen, of andere geheime trucjes uit je mouw te schudden. Je kan losse potjes spelen, maar er is ook een toernooivorm waarin de tegenstand steeds heftiger wordt naarmate je potjes aan het winnen bent. Ik weet nog goed dat ik soms enorm stond te rammen met de muis, terwijl subtiele effectpogingen en slim kaatsen wellicht slimmer was geweest.

Conclusie:
Shufflepuck is op zichzelf niet een briljant spel, maar wel eentje die je er goed bij kan hebben. Het was heerlijk om dit tussendoor even te spelen. Tegenwoordig is gamen vaak iets geworden waar je echt even voor moet gaan zitten, en kijkt men wat neer op dit soort snelle tussendoortjes. Maar heb je soms een paar minuten over, dan is dit het ideale moment om even iets anders te doen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.