Blinx 2: Masters of Time & Space (Xbox)

Blinx, ooit gelanceerd als hét icoon voor de Xbox, heeft niet de status mogen krijgen die het hoopte te ontvangen. Integendeel, de eerste Xbox titel die van de harde schijf gebruik kon maken was niet meer dan een aardige platformer. Met dit tweede deel probeerde Microsoft de franchise weer nieuw leven in te blazen en had men de game tevens voorzien van een mild prijskaartje.

“Ieder level kun je desgewenst in je eentje of met z’n tweeën spelen, en ook kun je op ieder moment switchen tussen de club van Time-Sweepers en hun vijanden, de Tom-Tom bende.”

Wanneer je met Blinx 2 start kun je in een uitgebreide, maar toch simpele editor je eigen team van time-sweepers maken. Het wordt je vervolgens in dit platformspel nou niet bepaald moeilijk gemaakt. Bijna elke wereld start je met een kleine oefenstage (die je overigens kunt overslaan). In de levels zelf val je al gauw over de continue hints van je teamcaptain. Je wordt namelijk over elk obstakel uitgebreid ingelicht, en daarbij wordt eigenlijk precies verteld wat je zult moeten uitvoeren om verder te kunnen.

De spelopzet is verder best prima. Als Time-Sweeper heb je de beschikking over een soort van stofzuiger waarmee je objecten kan opzuigen en afvuren. Ook krijg je gaandeweg de beschikking over steeds meer time-controls. Met dit laatste kun je de tijd bijvoorbeeld eventjes versnellen, vertragen, of zelfs terugdraaien. Ieder level kun je desgewenst in je eentje of met z’n tweeën spelen, en ook kun je op ieder moment switchen tussen de club van Time-Sweepers en hun vijanden, de Tom-Tom bende. Met deze laatste zul je namelijk ook het nodige uit moeten vechten. Uiteraard beschikken deze jongens weer over andere kwaliteiten dan de Sweepers.

Naast dit alles bevat Blinx 2 zelfs nog een (wat chaotische) multiplayer, die helaas niet veel meer biedt dan het spelen van simpele battles tegen elkaar, individueel of in teams. De werelden die Blinx 2 op het scherm toont zien er keurig uit. De 3D omgevingen en objecten zien er strak en kleurrijk uit. De characters komen een beetje minder uit de verf. Een grote bron van ergernis is toch wel het geluid. De vrolijke geluidseffecten en vreselijk achterhaalde en herhalende deuntjes op de achtergrond werken al gauw op de zenuwen en laten zien dat de game toch vooral voor de kleinsten is gemaakt.

Conclusie:
Blinx 2 is an sich een prima platformer. Het nadeel is alleen het lage niveau. Niet alleen is de game makkelijk, het is daarnaast zo vrolijk en kiddy dat de wat oudere gamer zich uiteindelijk wel moet gaan irriteren. Blinx 2 is een prima en afwisselende game die zich het beste leent als cadeau voor je kleine broertje of zusje. Krijg je hen wellicht ook aan het retro-gamen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.