David Beckham Soccer (GBA)

Soms zijn er van die dagen dat je als retrogamer en voetbalfan je geluk niet op kan. Bijvoorbeeld als je een gave klassieker als Microprose Soccer of zelfs Fifa 1999 mag spelen. Maar er is ook een andere kant van de medaille: hele slechte games. Gelukkig voor mij is dat net zo leuk, want af en toe is er niks leuker dan je agressie en sarcasme te botvieren op een vervelend spelletje. Wat dat betreft is David Beckham Soccer voor mij een schot voor open doel. Zelden heb ik een dergelijke hoop zooi aangetroffen.

“Hier zou mijn tamme ratje zijn naam nog niet aan willen lenen.”

Het spel begint allemaal nog wel ok├ę. De gebruikelijke opties zijn aanwezig. Zo kun je een los potje spelen, een competitie of een compleet seizoen. Verder is er een trainingsmodus die je de gameplay (hum hum) tracht bij te brengen. Ik koos voor een enkel potje voetbal. Zelf koos ik de “bekende” club Manchester R (Rage had geen geld om de echte naam van Manchester United te mogen gebruiken, laat staan spelersnamen). Als tegenstander koos ik Feyenoord. Vervolgens kun je wat dingen als opstelling, vrije trappen nemers en wat al niet meer instellen, maar daar heb ik dus even geen zin in. Gaan met die bal!

Tja, toen kwamen de pixels het veld op. Wat ziet dat er ontzettend slecht uit! Ik snap dat de GBA geen Playstation of GameCube is, maar dit had de oude Atari Lynx met gemak nog aangekund! Ik vraag me af of David het spel zelf ook nog heeft bekeken, want hier zou mijn tamme ratje zijn naam nog niet aan willen lenen. Feitelijk is passen en schieten een beetje het zelfde. In een tijd waarin voetbalgames waren voorzien van lobjes, kopballen, omhalen, passeerbewegingen en volleys kwam Rare met een spel waar je alleen kon schieten en sliden! Het lijken wel de tijden van International Soccer op de Commodore 64.

Conclusie
Al met al lijkt de uitslag me vrij duidelijk. David Beckham Soccer staat ergens op de reservebank van een vijfde-klasseclubje weg te kwijnen. Zelfs tien jaar oudere voetbalspelletjes zien er beter uit dan dit bedrijfsongeval. Een toegevoegde biografie van Beckham, waarin we leren dat hij pasta met kip en tomatensaus lekker vindt, verandert daar niks aan. Dit spel is met 10-0 afgedroogd, en roemloos gedegradeerd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.