Dark Angel (PS2)

Vroeger ooit naar de serie Dark Angel gekeken? Ik eigenlijk nooit. Ik zag in mijn studententijd de trailers wel eens voorbijkomen bij één van de commerciële zenders, maar ik heb de verleiding altijd zonder problemen kunnen weerstaan. Een mooie vrouw knokt er in een grimmige wereld wat op los. Het leek me de zoveelste dertien in een dozijn serie, en ik zat destijds al aan mijn maximum serie quotum (Buffy, Angel, Friends en Rome). Wellicht dat het niet goed kennen van deze serie nadelig is voor de beleving, maar een goede game moet ook qua gameplay blijven staan.

“Het is dus niet echt originaliteit troef met Dark Angel.

Een tijdje terug recenseerde ik Buffy voor de Xbox, en dit spel doet me daar sterk aan denken. Hordes mannetjes proberen een leuk meisje in elkaar te tremmen. Toen ik nog jong was vroeg ik een leuk meisje gewoon uit. Max (de hoofdpersone) ziet er uit als Angela Jolie in Tomb Raider, en daar mee zijn we al aan de tweede vergelijking gekomen. Het is dus niet echt originaliteit troef met Dark Angel.

Wat wel absoluut top is zijn de prachtige moves die Max tot haar beschikking heeft. Een beetje als Keanu Reeves in the Matrix loopt Max tegen muren op, maakt ze prachtige salto’s en kan ze een paar flinke doodschoppen uitdelen. Jammer dat haar tegenstanders niet allemaal even slim zijn, dat maakt de uitdaging al weer ietsje minder. Je probeert aanvankelijk nog een beetje te controleren wat je karakter doet, maar na een tijdje verzand je toch weer gewoon in een potje button-bashen.

De beelden en het geluid zijn goed getroffen. Er hangt een lekker naargeestig sfeertje in dit spel. Wat het allemaal aan originaliteit te kort komt wordt zo wel een beetje goed gemaakt. De beelden zijn uitermate goed verzorgt, en Max beweegt zeer soepel over het scherm. Dat is voor mij wel het grootste pluspunt, Max is in de 3D omgeving prima te hanteren, en dat is in veel vechtgames wel eens anders geweest. Ik heb de game ook een RPG aanduiding gegeven, maar dat gaat niet heel diep.

Conclusie:
Al met al heb ik een beetje gemengde gevoelens over Dark Angel. De originaliteit en de AI van de tegenstander hebben veel gemeen; die zijn van laag niveau. De moves, tricks en graphics zijn echter wel behoorlijk gaaf, en daardoor heb ik toch wel lol gehad met Dark Angel. Kom je ‘m voor een paar euro tegen (zoals met veel PS2 games het geval is), dan is het een leuke titel om eens op te pikken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.