Hockey (Lynx)

Toen ik de Lynx net had aangeschaft was ik direct op zoek naar een paar goede sportspellen. Soccer was op zijn best adequaat, maar ook niet meer dan dat. De racegame Checkered Flag was ook best goed, maar ik was op zoek naar dat ene onsje meer. Ik ben geen enorme ijshockey kenner, maar als videogame kon ik me er altijd wel mee vermaken. Wellicht dat dit de game was die ik zocht?

“Soms ontaarden wedstrijden in een vette matpartij waarbij je flink op de knoppen moet rammen om te winnen.”

In een tijd dat steeds meer titels een licentie hadden (Madden, FIFA, NHL) is het wel aardig om eens een game tegen te komen die simpelweg Hockey heet. In deze game zijn er 22 teams om uit te kiezen die gebaseerd zijn op de NHL van 1991, maar je kan er ook één en ander in aanpassen. Je bestuurt 1 speler tegelijk en de CPU bestuurt de rest van je team, hoewel je op elk moment kunt overschakelen naar een andere speler als dat nodig is. De game wordt bekeken vanuit een isometrisch perspectief alsof je tussen het publiek zit. Het ziet er voor een handheld uit die tijd behoorlijk fraai uit, en de actie is behoorlijk snel.

Het spel heeft een paar leuke details. Soms ontaarden wedstrijden in een vette matpartij waarbij je flink op de knoppen moet rammen om te winnen. Er worden herkenbare muziekjes tijdens de wedstrijd gespeeld, en zelfs het begin van de wedstrijd waarbij je om de vallende puck als eerste probeert weg te tikken lijkt wel een soort minigame. Allemaal heel aardig. Jammer genoeg is het het best hectisch om alle actie op dat kleine schermpje te volgen. Ook mis ik geluidjes van de schaatsers en het publiek.

Conclusie:
Toen ik eenmaal gewend was aan de enorme snelheid viel het me op hoe soepel de graphics over het virtuele ijs schuiven. De muziekjes zijn leuk getimed: een nanananananaaaaa muziekje als iemand mij de puck afpakt bijvoorbeeld. Dit is geen spel voor mensen die even relaxt een potje willen spelen, je zal tijd moeten investeren om de controls en de snelheid in de vingers te krijgen. Lukt je dat, dan heb je hier een heel behoorlijke game aan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.