Dead or Alive Ultimate (Xbox)

Na de release van Dead or Alive 3 tijdens de launch van Xbox werd het even stil rond deze populaire franchise. Was de formule nu wel uitgekauwd? Hoeveel overdreven rondborstige dames konden gamers verleiden tot het uitgeven van de dure centjes? Uiteindelijk werd duidelijk dat deel vier op de Xbox 360 zou uitkomen. Deze Ultimate edition voelde destijds wellicht een beetje als een doekje voor het bloeden maar er werd tenminste aan een vurige wens voldaan: de Xbox Live mogelijkheid.

“Heden ten dage mag ik mezelf nog steeds  DOA liefhebber noemen, en niet alleen om de visuele aspecten van de dames.”

Dead or Alive Ultimate is een remake van het in 2000 op de PS2 uitgekomen Dead or Alive 2. Het woord Ultimate is natuurlijk zwaar beladen en dus is er het nodige aan de game gedaan om het tot ultieme fighter te mogen bestempelen. Naast verbeterde graphics en arena’s zijn er legio pakjes vrij te spelen en is er een uitgebreide Live optie aanwezig. Als bonus ontvang je een aparte dvd met daarop DOA1, deze originele Sega Saturn titel is zelfs over Xbox Live te spelen.

Een van de voor mij belangrijkste pluspunten van deze game was de in mijn ogen verbeterde gameplay. DOA Ultimate is een stuk sneller dan DOA3 en de characters reageren een stuk beter. Voor nieuwe spelers is de game makkelijk op te pakken. Daarentegen gaat de gameplay ook diep genoeg om boven dit beginnersniveau uit te stijgen en echte vaardigheden op te bouwen, vergelijkbaar aan het derde deel. Naast de storymode kun je kiezen uit Versus game, Survival, Time Attack, Team en Tag battles.

Het is niet moeilijk om een oordeel te vellen over een spel als DOA als het gaat om de graphics. DOA3 is nog steeds een van de mooiste spellen op de Xbox en deze nieuwe DOA2 uitvoering ziet er nog een stuk strakker uit. Het was destijds werkelijk fantastisch om te zien hoe vloeiend en vlekkeloos de game draaide. De arena’s zijn nog mooier en interactiever. Zo zijn er meer objecten die kapot kunnen en kan je beter van je omgeving gebruik maken. Ook het geluid is glashelder en in volledig surround in de game opgenomen.

Online kreeg je toch echt exact dezelfde gameplay en graphics als offline op je bord geschoteld. Daarnaast kon je nog eens van woord wisselen met je tegenstander. De gamemodes waren niet onaardig. Zo kon je deelnemen aan wedstrijden waarbij de overgebleven winnaar of verliezer mocht doorspelen. In Kumite kon je eindeloos blijven spelen op basis van single battles. De tournamentmode liet je online deelnemen aan een gezelschap van maximaal acht personen waarvan maar een winnaar zou overblijven. Uiteraard speelde je dit op basis van global rankings. Ook kon je eigen records van survival en time attack uploaden.

Conclusie
Dead or Alive Ultimate was gelukkig een goede aanschaf en geen makkelijke cash grab. De game speelt sneller en directer dan deel 3. Ook de online mogelijkheden waren een geweldige toevoeging. Heden ten dage mag ik mezelf nog steeds  DOA liefhebber noemen, en niet alleen om de visuele aspecten van de dames. Het is daadwerkelijk gewoon een goed spel. DOA Ultimate was samen met Soul Calibur II het beste wat de Xbox op knokgebied te bieden had.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.