Pac-Man World Rally (GameCube, PS2)

Crash Bandicoot is naar mijn mening naast Mario Kart de beste kartgame in het cicuit. Zo nu en dan verschijnt er een nieuwe kartgame waarbij een bekend figuurtje (zoals Bomberman) gaat racen tegen zijn welbekende game opponenten. Dit pakt niet altijd even geslaagd uit (weer Bomberman). Namco vond het kennelijk tijd worden om Pac-Man en consorten in een kart te stoppen en dus mogen zij het nu op verschillende circuits tegen elkaar opnemen.

Pac-Man Rally borduurde gewoon voort op de standaard kartgame. Misschien weinig origineel, maar daar is wat mij betreft helemaal niks mis mee.”

Qua opzet is Pac-Man Rally niet origineel. We hebben het welbekende Circuit Mode waarbij je nieuwe circuits en characters kunt unlocken door de gouden bekers te winnen. In Quick Race kun je racen op elke baan en met elke character. Uiteraard zijn er Time Trials om je beste tijden keer op keer te verbeteren en waar de “ghost” steeds de snelste rit narijdt. Tot slot is er een Battle Mode en hier valt iets meer over te vertellen dan je bij de Battle Mode gewend bent.

Er zijn een aantal Battle Mode-varianten waarvan de bekendste natuurlijk de ‘Deathmatch’ is. Ofwel van tevoren wordt er bepaald hoeveel battles er worden gespeeld. De winnaar is natuurlijk degene die een battle het vaakste wint. In Free For All wordt er gebattled met een tijdslimiet. Last Kart Driving is een kwestie van het langste overleven. In Binge, dat is even andere koek, moet je proberen zoveel mogelijk fruit in de arena te pakken te krijgen. Vreet je vol en wordt de winnaar. Tot slot is er de Classic battle mode waarin je zoveel mogelijk Pac-dots te pakken moet zien te krijgen. Het spel is voorbij wanneer de laatste Pac-dot is geconsumeerd.

Hoewel Pac-Man Rally natuurlijk weinig toevoegt aan het genre hebben de makers het toch geprobeerd. Naast dat je eerst even moet ontdekken welke wapens je kunt krijgen en hoe je ze moet gebruiken, moet je op zijn Pac-Mans ook Pac-dots verzamelen. Wanneer je er genoeg hebt verzameld, kun je een special move activeren. Jij wordt dan een grote Pac-Man en alle andere racers worden spookjes die jij kunt verorberen (ofwel, tijdelijk uitschakelen). Een erg leuke move, maar alleen bruikbaar als je een paar karts voor je hebt, anders is het gewoon zonde.

Conclusie
Pac-Man Rally borduurde gewoon voort op de standaard kartgame. Misschien weinig origineel, maar daar is wat mij betreft helemaal niks mis mee. Een leuke kartgame erbij is altijd mooi meegenomen. Lekker circuitjes racen, nieuwe circuits en characters unlocken. Ik kreeg er in ieder geval geen genoeg van. Verder heeft Pac-Man Rally ook een paar pluspunten. Ik vind vooral de variëteit in de battle games erg sterk. Binge!!!!! De besturing werkt verder prima en ook dat is belangrijk voor een geslaagde game. Pac-Man Rally biedt genoeg entertainment om geregeld in de PS2 te stoppen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.