A Christmas Adventure (Apple II, C64, Atari 8bit)

Soms vind ik het rond de feestdagen leuk om mijn websites te voorzien van thematische onderwerpen. Rond de kerst ligt het voor de hand dat ik bijvoorbeeld Xmas Lemmings of zo ga spelen. Ik ben echter afgedaald in de krochten van mijn herinneringen, en kwam uit op dit spel. Het is echter een onvolledige review. Ik ben niet meer in staat geweest om de game recent opnieuw te spelen, en te checken of mijn herinneringen aan deze game nog wel kloppen.

“Ook in die tijd had men wel wat meer fantasie kunnen gebruiken.”

A Christmas Adventure is avonturenspel van Bitcards, uitgebracht vlak voor Kerstmis 1983. Als je dacht dat de gamesindustrie vandaag de dag goedkoop wil scoren, destijds konden ze er ook wat van. Simpele adventure maken, kerstthema er overheen, hup klaar. Je bent naar de werkplaats van de kerstman gebracht om hem te helpen Kerstmis te redden, kennelijk kan hij het niet zonder jouw hulp af. Het betreft hier een text-adventure met wat visuele ondersteuning. Door eenvoudige commando’s van twee woorden te typen verken je de werkplaats, versla je een paar kwaadaardige elven en red je hopelijk kerstfeest.

Aardig voor die tijd is dat het spel zo is ontworpen dat bepaalde teksten en afbeeldingen kunnen worden bijgewerkt dat de kerstman expliciet een beroep doet op de speler om het feest te redden. Het idee was dat je iemand dit spel cadeau doet, hij gaat spelen, en zijn eigen naam aantreft. Dat moet destijds nogal een noviteit geweest zijn. Stel je daar niet te veel van voor, hier en daar je naam, geslacht, en een aangepast plaatje. Het heeft weinig invloed op de wel zeer beperkte gameplay.

Conclusie:
De beelden zijn werkelijk allersimpelst. Nu heb ik weinig verwachtingen van een text-adventure uit 1983, maar desondanks is het wel heel erg karig. Ook in die tijd had men wel wat meer fantasie kunnen gebruiken. Dit spel kon destijds (ik speelde het in 1987) mijn aandacht moeilijk vasthouden, en ik denk dat dit anno nu alleen maar erger is. Geen enkele reden om dit nog eens in te gaan zien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.