Tennis (Game Boy)

In de jaren ’70 en ’80 waren sportspellen nog simpel. Als je voor een console de eerste was die zo’n spel uitbracht, dat gaf je als titel simpelweg de naam van de activiteit mee. Dus kwam Nintendo in 1989 simpelweg met Tennis. Waar zo’n titel later de naam van een bekende tennisser, Mario of een bijvoeglijk naamwoord erbij gepropt zou krijgen wist je met een een game genaamd Tennis direct waar je aan toe was.

“Ik kreeg door hoe ik de ballen kon plaatsen, varieerde met mijn slagen, en al snel begon ik mijn tegenstander helemaal suf te slaan.”

Tennis is, zoals de naam al aangeeft, Nintendo’s versie van de bekende sport. Je kan het in deze game tegen de computer of een menselijke tegenstander opnemen, en de regels van het edele tennisspel worden netjes gevolgd. Je bestuurt je ventje met de vierpuntsdruktoets, terwijl knop A een lage slag aangeeft, geeft knop B een hoge aan. Een zeer basic besturing die verder prima werkt. Je hebt de keuze uit vier niveaus qua computer-AI. Via een Game Boy-linkkabel kan je een vriend uitdagen, iets wat ik helaas nooit heb gedaan. Het gebruikelijke assortiment schoten is beschikbaar, inclusief forehand en backhand, lobs en volleys.

Aanvankelijk kostte het me moeite zelfs maar een game te winnen. Ik sloeg de wereld aan dubbele fouten, liet me aftroeven bij het net en timede mijn slagen soms gênant slecht. Maar gedurende de tweede set kantelde de wedstrijd volledig. Ik kreeg door hoe ik de ballen kon plaatsen, varieerde met mijn slagen, en al snel begon ik mijn tegenstander helemaal suf te slaan. Helaas is er behalve een potje tennis niet veel anders te doen. Een probleem dat met Super Tennis op de SNES werd verholpen.

Conclusie:
Als je eenmaal weet hoe deze game werkt ben je wel verplicht om de hoogste levels te spelen. Anders is het allemaal al snel veel te makkelijk. De toevoeging van Mario als umpire is grappig, vergeet niet dat Nintendo destijds nog niet alle sportspelletjes van Mario saus voorzag. Zoek je een leuk tennisspelletje voor tussendoor, dan is het zeker niet onaardig. Wil je iets meer diepgang, kijk dan even verder.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.