Cruis’n Blast (Switch)

De Cruis’n games stammen al uit de jaren ’90 en boden altijd straight foward arcade-plezier, niets meer of minder. Onlangs zag ik op twitter dat mensen redelijk wat lol uit een Switch versie van deze games haalden. Kennelijk was er in 2017 al een versie voor… de arcadehallen. En aangezien ik altijd heel blij kan worden van recht-toe-recht-aan racers besloot ik deze game maar eens nader te inspecteren.

“In deze coronatijden was een online modus wel heel fijn geweest.”

In deze game kan de speler uit een aantal verschillende auto’s kiezen en racen over de gehele wereld. Deze auto’s kunnen natuurlijk voorzien worden van extra upgrades, kleurtjes, stickers en turbo’s. Daarvoor moet je natuurlijk geld hebben, en dat kan je weer verdienen met races winnen, stunts of take downs. Nieuwe circuits en auto’s kunnen vrijgespeeld worden, en de uitdagingen worden steeds ridiculer en extremer. Politie, meteorenregens, dino’s… je kan het zo gek niet bedenken of het zit in Cruis’n Blast.

Ik heb al een tijdje een Switch, en ik merk dat ik vooral hou van spellen waar ik even een paar minuten zoet mee ben als tussendoortje. Een snel cupje Mario Kart, even een potje Virtua Racing of FIFA… Een arcade racer als Cruis’n Blast past prima in het rijtje. Er is een mogelijkheid om via split screen tegen elkaar te racen. Maar in deze coronatijden was een online modus wel heel fijn geweest. In Mario Kart speel ik graag tegen vrienden elders in het land. Zelfs een leaderboard ontbreekt.

Het spel speelt vrij aardig, ik de wagens zijn goed te besturen en het spel ziet er lekker over the top uit. Alleen is het allemaal wel kunstmatig spannend. Als ik mijn uiterste best doe om heel competitief te racen, dan weet ik de races meestal wel winnend af te sluiten. Als ik lekker ga klooien, andere wagens laat crashen, stunten of experimenteren… dan win ik meestal ook wel. De tegenstanders lijken zich meestal een beetje aan te passen. Ik probeerde ze laatst een voorsprong te geven, en merkte dat dit weinig invloed had.

Conclusie:

Voor liefhebbers van een arcade-racer met ridicule en drukke omgevingen en vrolijke arcademuziek is dit een prima tussendoortje. Verwacht je niet te veel diepgang bij een racegame, dan zal je ook niet teleurgesteld raken. Ik heb wel enkele kanttekeningen. Het missen van online gameplay ervaar ik wel als een tekortkoming. Bovendien moet je deze game echt spelen in een hogere moeilijkheidsgraad, anders ben je wel heel snel klaar met alles wat deze titel te bieden heeft. Ik pak de game er regelmatig weer even bij, maar je kan je afvragen of het je de veertig euro waard is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.