Worms Blast (PC)

Iedereen kent Worms, kleine wormen met erg grote wapens. Een turn-based spel waarvan vooral de multiplayer een groot succes werd. Team 17 probeerde in 2002 de uitgemolken wormen nieuw leven in te blazen Worms Blast.

“niet bepaald origineel, maar is wel heel erg leuk!”

Ik zal niet zeggen dat Worms Blast niet gebaseerd is op een uitgemolken spelconcept, maar het is in elk geval anders dan de rest van de Worms-serie. Worms Blast lijkt verschrikkelijk veel op Puzzle Bobble of Bust-A-Move. Het concept is simpel, je kiest iemand uit het Worms-universum, je stapt in een bootje, je pakt je wapen en begint op blokjes te schieten. De kogels in je wapens hebben verschillende kleuren en nu is het de kunst die gekleurde kogels tegen blokjes met dezelfde kleuren te schieten. Als je bijvoorbeeld een gele kogel tegen een geel blokje schiet dan zullen dat gele blokje en alle aangrenzende blokjes van die kleur kapot gaan. Schiet je echter een gele kogel tegen, bijvoorbeeld, een groen blokje dan verandert deze in de kleur van de kogel.

Met Worms kon je altijd spelen met wormen, logisch. In dit spel heb je niet meer een heel squadron aan wormen, maar heb je slechts de besturing over één figuur. Dus, dacht Team 17, laten we er nog wat karakters bijgooien. Er zijn in totaal negen karakters die alle al eens dienst deden als wapen voor de wormen, zoals het schaap, stinkdier en het oude vrouwtje

Het spel is onderverdeeld in verschillende speelmodi, je kan helemaal in je eentje spelen, tegen de computer, of met zijn tweeën tegen elkaar. Deze laatste is op zijn beurt weer onderverdeeld in acht verschillende onderdelen. Puzzle speel je helemaal alleen en heeft als doel om binnen een bepaalde tijdslimiet door tactisch te schieten de levels vrij te maken van de gekleurde blokjes. Ook in de Tournament mode zul je een aantal uitdagingen tegenkomen. Tegen de computer spelen is leuk om te oefenen, maar vooral de multiplayer biedt erg veel plezier. In de multiplayer-mode moet je het elkaar zo moeilijk mogelijk maken. Zo komen de blokjes die jij wegschiet bij de tegenstander weer tevoorschijn en gaat soms de grens tussen de twee speelhelften open zodat je elkaar kan bestoken met kogels. Het gaat erom dat je blokjes niet het water raken, wat best lastig is aangezien je ook nog op de hoogte van je waterpeil moet letten.

Conclusie
Worms Blast was destijds niet bepaald origineel, maar is wel heel erg leuk. In je eentje kun je je er lang mee vermaken, maar pas in de multiplayer komt het spel echt tot zijn recht. Verwacht geen wonderlijke graphics en een diepgaande gameplay, maar een simpel, doch verslavend spelletje dat nog steeds op steam te vinden is.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.