Harry Potter and the Chamber of Secrets (PS2, Gamecube, XBox)

Begin deze eeuw was er geen tovenaar zo populair als Harry Potter. De boeken over J.K. Rowling’s gebrilde idool werden en worden door velen verslonden en alles wat ook maar een beetje met onze Harry te maken had, veranderde in goud. Soms terecht, vaak onterecht. Voor deze game is het in elk geval absoluut terecht.

“Hoewel de game erg eenvoudig is, is dit simpelweg niet storend voor de oudere gamer.”

Wat meteen opvalt aan de game is de sfeer. Zoals Nightfire een authentieke Bond sfeer heeft, heeft The Chamber of Secrets een echte Potter sfeer. Dit komt onder andere doordat de stemmen (in de Engelse versie) erg goed zijn. Ze lijken veel op de stemmen uit de film. Daarnaast is EA erin geslaagd vrij nauw de film te volgen en zijn locaties uit de film duidelijk te herkennen. De goede graphics en een lekkere sound dragen natuurlijk ook bij aan de creatie van de juiste atmosfeer.

De Harry Potter boeken zijn kinderboeken, de Harry Potter films zijn dus kinderfilms en de Harry Potter games kindergames. Echter, de boeken worden door vele volwassenen gelezen, de films absoluut niet alleen door kinderen bekeken en dus zou het logisch zijn als dit ook zou gelden voor het spelen van de game. En EA doet ’t hem. Hoewel de game erg eenvoudig is, is dit simpelweg niet storend voor de oudere gamer. Vergis je echter niet, want het spel is echt niet overal even gemakkelijk.

Voor diegene die de vorige game hebben gespeeld op de pc of PSone zal de game vertrouwd overkomen. Het is een third person 3d-platformer volgepropt met een hele lading afwisselende mini-games, die je vaak zo veel kan spelen als je zelf wilt. Zo kan je de tuin van mevrouw Weasley (Wemel) keer op keer kaboutervrij maken door deze irritante mannetjes omver te schieten met een Flipendo-spreuk, ze vervolgens aan hun benen rond te zwaaien te proberen ze zo ver mogelijk weg te gooien. Je verste worp wordt onthouden en je kan blijven proberen jezelf te verbeteren. Naarmate de game vordert zal je steeds meer spreuken en bezweringen leren, wat de game steeds interessanter en moeilijker maakt.

Conclusie
Harry Potter and the Chamber of Secretl is simpelweg steengoed. Het ziet er goed uit, het is verslavend en het is niet te moeilijk, maar ook zeker niet te makkelijk voor de oudere gamer. EA bewijst weer eens goed om te kunnen gaan met filmlicenties. Een must voor alle Potter-liefhebbers en iedereen die een platformer wel kan waarderen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.