Star Wars: Bounty Hunter (Gamecube)

Tja, het is al vaker gezegd, maar de eerste games over de Star Wars films waren vorige eeuw meestal middelmatig. Desalniettemin verschenen er wel eens games die dit overstijgen, zoals Tie Fighter, de Rogue Squadron serie en Jedi Knight II: Jedi Outcast. Bounty Hunter werd in 2002 door LucasArts met vrij veel bombarie gelanceerd en dus hoopten we maar op het beste…

“Hoewel de gameplay niet bijzonder afwisselend is, is deze wel degelijk zeer vermakelijk.”

Boba Fett is onder Star Wars fans een zeer bekend karakter. In de originele trilogie had hij een kleine maar belangrijke rol. Hij is degene die de lokatie van Han Solo, princess Leia en Chewbacca heeft verklapt aan the Empire en die vervolgens Solo heeft uitgeleverd aan Jabba the Hutt. In Star Wars Episode II leren we hem als jongetje kennen, en ontmoeten we zijn vader Jango Fett. Hier zien we dat Boba ooit in de voetsporen van zijn vader is getreden. De game speelt zich af tussen prequel-films Episode I en II. Een criminele groep genaamd Bando Gora is door het hele heelal bezig met vuile praktijken en jij als Jango wordt ingehuurd door de Sith (het tuig van de Dark Side) om hier een einde aan te maken.

Met name in Episode II wordt duidelijk dat Jango behoorlijk wat gadgets aan zijn battle armour heeft hangen. Deze gadgets komen in het spel uiteraard terug. Zo heb je een snijbrander om je door stalen hekken heen te helpen, dartpijltjes, een snipergun en een jetpack. Daarnaast heb je een scanner, deze kan je vanuit de eerste persoon gebruiken om te kijken of er een ‘bounty,’ een prijs, op iemands hoofd staat. Is dat het geval, dan kan je deze persoon vangen en het geld claimen.

Waar het elk level op neerkomt is dat je een bepaalde missie hebt en dat je deze wel zult halen door simpelweg de route te volgen. Hoewel je soms wel meerdere kanten op kan is het altijd snel duidelijk welke de juiste is. Een kleine variatie in deze missies is dat je ook de hierboven genoemde personen met een prijs op hun hoofd kan vangen. Je speelt het spel vanuit de derde persoon, en je bent vooral veel bezig met het neerschieten van baddies (met behulp van de auto-aim functie). Hoewel de gameplay niet bijzonder afwisselend is, is deze wel degelijk zeer vermakelijk.

Conclusie
Star Wars: Bounty Hunter is wat mij betreft absoluut een game die een plaatsje verdient in de Star Wars eregalerij. Grafisch is de game niet briljant en daarnaast is hij wellicht ook wat lineair, maar de sound is typisch Star Wars en de gameplay staat garant voor de nodige fun. Voor een Star Wars fan een absolute must-have, en voor andere liefhebbers van het actiegenre ook zeker de moeite waard.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.