Kung Fu Chaos (XBox)

Stel, je bent acteur en je speelt de hoofdrol in een groot filmproject. Een echte Kung Fu film welteverstaan. Jij steelt de show en zult ook nog eens alle scènes goed moeten uitvoeren anders zal de regisseur onverbiddelijk ingrijpen en je de scène over laten doen. Dit is nu precies wat je je mag voorstellen bij Kung Fu Chaos.

“Wanneer je met het spel begint zul je meteen gecharmeerd worden van haar sfeer.”

Eigenlijk is KFC een grote film, opgesplitst in scènes waarbij elk level een scène beslaat. Je kunt kiezen uit acht karakters om de levels te spelen. Het is de bedoeling dat de regisseur tevreden is. Dit kun je doen door de levels zo goed mogelijk te spelen. Elk level is namelijk afhankelijk van een soort scoremeter, waarbij de waardering wordt verspreid over vijf sterren. Drie sterren is de break-even. De regisseur is dan niet enorm onder de indruk, maar laat je wel doorgaan.

Wanneer je met het spel begint zul je meteen gecharmeerd worden van haar sfeer. De geweldige soundtrack is een echte moodsetter. De leuke intro en het grappige menu sluiten daar naadloos op aan. Wanneer je met het spel begint zul je zien dat KFC afwijkt van de standaard. Het spel lijkt een beetje een kruising tussen een beat ‘m up en een platform game. Jij bent Kung Fu acteur en moet jouw tegenspelers verslaan. Deze figuranten blijven komen en dat zal inderdaad voor chaotische situaties zorgen. Wat ook een grote rol speelt is de humor. Flauwe grappen en grappigheden, die ook echt leuk zijn, passeren vaak de revue.

De levels zijn te onderscheiden in drie soorten. De grootste en leukste levels zijn die waar je doorheen moet lopen, hierbij heb je een bewegende camera en het beeld scrollt verder. Af en toe krijg je een oefenlevel. Hierbij leer je nieuwe moves en combo’s. Tenslotte zijn er nog behendigheidslevels. Dit zijn erg leuke, frisse subleveltjes, waarbij je dingen moet verzamelen of iets anders zinloos moet doen. Tijdens de grote levels hou je je in principe bezig met verslaan van zo veel mogelijk figuranten, om zo de stermeter op te laten lopen. Hierbij kun je naast de gebruikelijke combo’s en moves ook nog eens beroep doen op special move van jouw karakter. Deze kun je opladen door te… schelden. Voor elke scheldbui verkrijg je een sterretje en bij drie sterretjes kun je hem uitvoeren. De special moves zien er geweldig uit en zijn zeer handig om in één klap de set schoon te vegen.

De graphics zijn ook verrassend leuk. Omdat de levels allemaal zo afwisselend zijn konden de ontwikkelaars hele diverse settings maken. Deze zien er echt goed uit en zitten boordevol knipogen naar bekende kaskrakers. Wat erg mooi is, is dat de levels echt leven. Er gebeurt veel op de achtergrond en vaak heeft dat gevolgen voor de manier waarop jij door dat level heen loopt. De karakters zien er ook erg leuk uit. Alles is in een cartoony jasje gestoken. Daarnaast kun je, door aan de opties te sleutelen, het spel nog levendiger maken. De camera zoomt automatisch in en uit, en wanneer je dichtbij een tegenstander staat en vervolgens een move of combo uitvoert, wordt deze op een erg mooie ‘matrix-slowmotion‘ manier uitgevoerd. Het is zelfs mogelijk om later filters toe te passen waardoor het echt lijkt alsof je een oude film zit te kijken. Geweldig.

Conclusie:
Kung Fu Chaos is een fantastisch spel. Jammer genoeg kan ik lang niet op alle opties en modi ingaan. Die zijn er namelijk legio. Multiplayer en single player staan garant voor dagen speelplezier. De geniale mix van graphics, humor en geluid maken Kung Fu Chaos tot een subliem spel. Een echte console-titel, waarbij je lekker op de bank voor de tv kunt ploffen. No questions asked.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.