Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas: The Pumpkin King (GBA)

De GBA was voor velen een soort SNES in portable verpakking. Naast veel SNES favorieten kwamen er ook legio nieuwe games uit op deze populaire portable. Soms waren dat geweldige titels die ik er af en toe nog wel eens bij pak. Maar op de advance kwamen ook een hoop haastige cashgrabs uit, spellen die door derderangs uitgevers snel werden uitgebracht voor snel geld. Toen ik het doosje van deze Nightmare Before Christmas game in een rommelwinkeltje vond waren mijn verwachtingen niet heel hoog.

“Een paar Mini-games, een volwaardige hoofdgame, en wellicht de fraaiste boxart die ik op dit systeem tegenkwam.”

Halloween Town bereidt zich voor op weer een fijne Halloween, en Jack Skellington is er helemaal klaar voor! Oogie Boogie heeft echter andere plannen,  want hij is pissig dat hij geen eigen feestdag heeft. De snoodaard geeft Lock, Shock and Barrel de opdracht om Jack te ontvoeren. Op die manier kan Oogie Boogie diens plek als koning van Halloween innemen en Halloween als zijn dag claimen. Helaas ontvoert het trio per ongeluk de verkeerde persoon: Sally is de klos. Boos over zoveel onhandigheid laat Oogie Boogie duizenden insecten vrij in Halloween Town. Het is aan Jack om Halloween Town te redden… en zijn feestdag terug te claimen.

Tim Burton’s The Nightmare Before Christmas: The Pumpkin King is qua gameplay een beetje vergelijkbaar met Castlevania: Circle of the Moon. De film is voor velen, ook voor mij, een fijn staaltje jeugdsentiment. Deze game speelt zich af vóór de film The Nightmare Before Christmas, dus voordat Jack de Kerstman en Oogie Boogie ontmoet. Jack heeft een flinke wereld tot zijn beschikking om te verkennen. Terwijl hij nieuwe wapens scoort kan hij nieuwe gebieden ontgrendelen en toegang krijgen tot nieuwe levels. Vroeg in het spel kom je ook zijn spookhond Zero tegen. Die kan helpen door geheime gebieden te vinden en door kleine ruimtes te navigeren.

De game bevat ook drie minigames die tegen de computer of tegen maximaal drie vrienden kunnen worden gespeeld. Er is ‘Bone Breaker’, waar je als eerste het skelet moet verpletteren, ‘Whack Hammer’, waar je zoveel mogelijk ratten en vleermuizen moet verpletteren, en ‘Skulldigger’, je moet de juiste doos met de Shrunken Head vinden. Een paar Mini-games, een volwaardige hoofdgame, en wellicht de fraaiste boxart die ik op dit systeem tegenkwam. En toch mis ik iets… maar wat? Wellicht een beetje originaliteit. De game speelt veel leentjebuur bij net iets betere titels.

Conclusie:
Het spel speelt vrij behoorlijk en ziet er prima uit. Ik was blij verrast, mijn verwachtingen waren tenslotte niet hooggespannen. Na een paar keer spelen kom ik tot de conclusie dat het een titel is waarbij ik de echte drive mis om het uit te spelen. Er zijn gewoon zoveel leukere, originelere en betere games op de GBA. Heb je een kind dat af en toe een keertje een spelletje speelt, dan is dit wellicht een leuke titel. Als tussendoortje wel de moeite waard.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.