DTM Race Driver (PC, PS2, XBox)

In de meeste racegames speel je eigenlijk zelf de hoofdrol. Jij bent coureur en zal koste wat kost het kampioenschap winnen. In andere racegames kun je jouw favoriete coureur glorie en roem bezorgen. Codemasters wijkt met DTM Race Driver af van die standaard en verraste ons met een heuse storyline.

“Van Codemasters zijn we racegames van kwaliteit gewend. DTM voldoet zeker aan deze verwachtingen.”

DTM laat ons kennis maken met Ryan McKane. Zijn vader was een bekend coureur, maar heeft 15 jaar geleden zijn lot tegemoet moeten zien op het circuit. Ryan zag toen zijn vader tijdens een race dodelijk verongelukken. Nu zit Ryan, evenals zijn broer, ook in de racerij en wil zich tegenover wijlen zijn vader en broer bewijzen dat hij ook zijn mannetje op het circuit staat. Een vleugje drama toevoegen aan een racegame, ik hou er wel van.

In DTM loop je drie klasses door. Je start in de Supersports klasse. Deze bestaat uit 6 cups allemaal met hun eigen wagens en tracks. Wanneer je voldoende in de punten hebt gereden kun je door naar de volgende klasse; Powerracing. Deze klasse herbergt 4 cups en zal uiteindelijk leiden tot de laatste klasse, de LOLA. Het mooie is, dat als je goed rijdt, je ook steeds meer aandacht krijgt van media en teams. Dit zorgt ervoor dat je steeds kunt promoveren naar betere teams om zo gemakkelijker jouw doel te bereiken.

Van Codemasters zijn we racegames van kwaliteit gewend. DTM voldoet zeker aan deze verwachtingen. Grafisch was DTM destijds een topper onder de racegames. Wanneer je aan het racen bent is het smullen geblazen. De wagens zien er prima uit en het gebrul van de motoren wanneer je het gas los laat in een bocht is een genot voor het oor. Enig nadeel is dat de tracks wat aan de kale kant zijn. Het feit dat er weinig reliëf te bespeuren is doet de banen wat steriel overkomen. Ook op de gameplay scoort DTM goed. Na een paar races ben je aan de wagens gewend en kun je al gauw ver komen. Naast de single player kun je uiteraard multiplayeren en zelfs, door het winnen van cups, hiervoor legio bolides unlocken.

Conclusie:
DTM Race Driver is een sterke titel. De wagens zijn mooi, sturen goed en omdat het verhaal wordt verteld middels korte cut-scenes tussen de bedrijven door blijft het aantrekkelijk om door te gaan. Ik ben geneigd te zeggen dat DTM nogal arcade overkomt, maar omdat je zelf veel aan de wagens kunt afstellen en de wagens ook visuele schade oplopen, laat ik dit in het midden. Al met al is DTM Race Driver zeker een game om je oude XBox of PS2 nog eens voor af te stoffen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.