Tom Clancy’s Rainbow Six: Rogue Spear – Black Thorn (PC)

De meeste gamers hebben wel eens gehoord van Rainbow Six, een tactische shooter op naam van een van de meest bekende thrillerschrijvers van de wereld: Tom Clancy. Red Storm kwam vervolgens met een stand-alone-mission-pack (wat betekent dat je Rogue Spear niet nodig had om dit spel te kunnen draaien) voor Rainbow Six: Rogue Spear. Deze mission pack had, om het allemaal nog wat ingewikkelder te maken, een eigen titel: Black Thorn.

“Je tegenstanders zien je erg snel en met een welgemikt schot (en mikken kunnen ze) ben je dood.”

Rainbow is een team terroristenbestrijders dat het nu op moet nemen tegen een groep misdadigers dat de meest gewelddadige terroristische daden uit de geschiedenis nog maar eens dunnetjes over doet. Koud kunstje, hoor ik je denken. Integendeel, want dit keer weten de terroristen hoe Rainbow te werk gaat en zijn ze het team voortdurend een stap voor.

Het principe is inmiddels wel bekend van de Rainbow Six-serie. Het zijn niet zomaar shooters, het zijn tactische shooters, waarbij je vaak langer bezig bent met het plannen van een missie dan met het uitvoeren. Alles is in te stellen, van de wapenuitrusting per persoon tot de exacte planning van de routes die de verschillende teams moeten volgen. Heerlijk voor de absolute controlfreaks, minder leuk voor de mensen die liever wat gaan knallen. Geen probleem: er is altijd een standaard battle-plan dat prima te gebruiken is.

Je kunt tijdens het spelen switchen tussen teamleden. Sterf je, dan switch je automatisch tot iedereen binnen je team dood is. De spellen staan erom bekend zeer moeilijk te zijn, en dat is hier ook het geval. Je tegenstanders zien je erg snel en met een welgemikt schot (en mikken kunnen ze) ben je dood. Om je hierbij te helpen kun je ervoor kiezen de aim-bot aan te zetten. Deze mikt automatisch, wat het spel een stuk makkelijker, maar nog steeds uitdagend maakt.

Aangezien dit een mission-pack is, en dus geen nieuw spel, zijn de graphics van Black Thorn gelijk aan die van Rogue Spear. Die waren destijds al enigszins verouderd, begin deze eeuw waren er al veel betere graphics in dit genre. Alles is wel heel erg recht en hoekig. In de textures zit weinig afwisseling en ze zijn niet bepaald gedetailleerd. Dit is een beetje jammer als je bedenkt dat Ghost Recon, ook een Tom Clancy-spel uit die tijd, er stukken beter uitzag. Positief is wel dat de systeemeisen van dit spel niet zo hoog lagen. De game beschikte over een multiplayer-optie genaamd Lone Wolf. Dit hield in dat een speler, bepakt met een ongelooflijk arsenaal aan wapens en armor, het op moest nemen tegen de andere spelers die slechts beschikken over een handpistool. Degene die de Lone Wolf afknalt volgt hem op.

Conclusie:
Deze mission pack biedt genoeg vertier: 9 nieuwe single player missies, 6 nieuwe multiplayer maps, een nieuwe multiplayer mode, 10 nieuwe wapens en oude (Defend, Terrorist Hunt, Assault, Recon) en nieuwe speelstijlen. Zoals gezegd zijn de graphics niet van de bovenste plank, maar de gameplay is dik in orde. Al met al een zeer complete mission-pack, die nog heel wat spannende spelmomenten op kan leveren.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.