Unreal Championship (XBox)

Het spel Unreal was eind vorige eeuw een ware titaan geworden in het first person shooter genre. De matige multiplayer van het eerste deel is totaal tegemoet gekomen met Unreal Tournament, en werds snel vervolgd met Unreal Tournament 2003. Voor de Xbox kon men natuurlijk niet achterblijven en dus kwam men met Unreal Championship.

Unreal Championship is een spel dat je destijds eigenlijk kocht voor de multiplayer.”

Wat meteen opvalt is dat UC heel erg veel weg heeft van UT2003 op de PC. Hoewel het geen echte kopie is van het PC spel, zijn de characters en wapens hetzelfde. De arena’s in principe ook, alleen zijn ze hier wat kleiner en compacter. Wat is er dan nieuw? In principe haast niets. De andere titel slaat gewoon op het feit dat dit spel helemaal opnieuw gebouwd is voor de Xbox, om zo een zo goed mogelijke conversie neer te kunnen zetten. Een verstandige beslissing. UC ziet er goed uit. Destijds was ik al behoorlijk verwend geraakt door het grafisch geweld van UT2003 op de PC. Diezelfde hoogstandjes verwachten van de XBox was onrealistisch en ietwat unfair. Binnen de mogelijkheden van de XBox haalt men het uiterste er uit. De maps kwamen af en toe een beetje onduidelijk op mij over, en dan vooral in split-screen. Toch vind ik niet dat ontwikkelaar Digital Extremes hier punten mee inlevert.

De gameplay is te vergelijken met die van Halo, welke gebruik maakt van de twee joysticks om mee te lopen en kijken. Lopen en strafen kun je met de linker stick, keren en omhoog/laag kijken met de rechter stick. Nu is dit alles ook nog eens te customizen evenals de gevoeligheid van de 2 sticks. Dit maakt UC voor iedereen goed speelbaar. Van de trilmotoren van de pads wordt goed gebruik gemaakt en dat merk je vooral als je een tegenstander met de railgun belaagt. Het geluid is erg goed, de effecten zijn erg mooi, en worden door een surroundsetje goed benut.

Conclusie
UC is een spel dat je destijds eigenlijk kocht voor de multiplayer. Met zijn twee├źn en helemaal met zijn vieren stond UC garant voor veel spelplezier. Je vrienden afknallen blijft toch het leukste. Naar mijn mening is Unreal Championship een prima Xbox game. Wellicht dat de mensen met goede herinneringen aan Unreal Tournament 2003 de nodige kritiek zullen hebben, maar ik voel positieve nostalgie bij deze game.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.