Super Soccer Blast (Switch)

Heel soms struin ik de Switch store wel eens af op zoek naar een simpel arcadespelletje. Vroeger was gamen ook gewoon cartridge erin, direct lekker spelen en soms een een kwartiertje losgaan om daarna weer even iets anders te doen. Tegenwoordig moet je soms eerst een middag door cut scènes, opties en tutorials heen voordat het spel eindelijk eens gaat beginnen. FIFA Soccer is daar een mooi voorbeeld van, voor ik een simpel potje voetbal had opgestart was ik zo weer een kwartier verder. Super Soccer Blast beloofde me iets heerlijks: gewoon een simpel potje voetbal zonder al te veel gedoe.

“De spelers zien er heerlijk cartoony uit en de stadions zijn een wellustige gloed van vrolijke kleuren.”

Geld voor licenties is er niet, daarom dragen de teams vooral de naam van bekende steden. Maar de shirts van het team uit Parijs lijken verdacht veel op die van PSG. De voetballiefhebber zal weinig moeite hebben om de bestaande clubs te kunnen onderscheiden. En inderdaad, mijn eerste wens is al snel verhoord, je kan vrij simpel een potje voetbal beginnen. Ik neem het met Parijs op tegen Amsterdam. De spelers zien er heerlijk cartoony uit en de stadions zijn een wellustige gloed van vrolijke kleuren.

De controls zijn een mix van wat we tegenwoordig gewend zijn in games als FIFA en PES en oude Arcade games uit de jaren ’90. Het is de bedoeling dat je skills zodanig ontwikkelt dat je de betere teams uiteindelijk ook kan verslaan. Jammer genoeg  had de AI van mij ook wel wat aan ontwikkeling mogen doen. Zo gebeurde het meer dan eens dat mijn keeper met van alles bezig leek, behalve het tegenhouden van de bal. Niet door mij gecontroleerde spelers deden af en toe de meest onlogische dingen. Nou is het niet zo dat dit continue gebeurde, maar als je kort voor tijd met het schuim op de kaken probeert te winnen, en je spelers laten je door matige AI in de steek, dan baal je wel behoorlijk.

Conclusie:
Waar deze game me voor zich weet te winnen is de presentatie. De vrolijke spelers, de mooie kleuren en het feestelijke sfeertje zijn een plezier voor het oog. Hierdoor besluit ik af en toe een oogje dicht te knijpen voor de tekortkomingen qua gameplay. Ben je het zat om soms uren te moeten tweaken voor je eindelijk eens een potje FIFA kan spelen, dan is dit wellicht een leuk tussendoortje. Het feit dat je ook zelf een team en spelers kan ontwerpen is een leuke bonus. Verwacht niet veel meer dan een simpel voetbalspel, en dan valt er genoeg te beleven. Kijk er eens naar!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.