Mortal Kombat (Game Boy)

Ten tijde van de NES kon de Game Boy de boel nog prima bijbenen, maar met het aanbreken van het 16-bit tijdperk werd het lastiger. Super Mario Land 2 en Zelda lieten sprites zien die aan de SNES deden denken, maar of men de Arcade-hit Mortal Kombat ook geloofwaardig kon overzetten naar de Game boy?

Het verhaal mag inmiddels wel duidelijk zijn: eeuwenoud toernooi, Shang Tsung en Goro, beste vechters van de wereld… bla bla bla. Kijk anders onze Mega Drive recensie er nog even op na. Deze review is vooral om te kijken of men er in is geslaagd om een aardige Game Boy versie te creëren. Wat opvalt als ik de Game Boy aanzet is dat het bekende muziekje min of meer is overgezet. Toegegeven, het roept door de felle hoge tonen niet dat mysterieuze sfeertje bij me op als de 16bit versie, maar het helpt voor de herkenning. In plaats van zeven vechters moeten we het hier met zes doen: Johnny Cage is even met vakantie.

Alle moves die je kent van de grote broer zijn aanwezig, maar omdat de Game Boy maar twee knoppen heeft blijft het improviseren. De besturing en hit-detectie zijn echt heel matig. Heel vaak denk ik een mannetje te raken, maar gebeurt er helemaal niets, of mijn mannetje voert een uppercut uit met de snelheid van een slaperige slak.  Vaak is het uitvoeren van de juiste vuistslag al een special move op zich. De graphics zijn in principe niet vreselijk, de animatie helaas wel.

Conclusie
Mortal Kombat werkt gewoon niet op de Game Boy. Eigenlijk hadden de programmeurs deze game in zijn geheel opnieuw moeten maken om aan de mogelijkheden van de Game Boy te voldoen. In plaats daarvan probeerde men wanhopig om dicht bij het origineel te blijven, en dat leverde een net-niet game op. Dat men niet eens een behoorlijke einddemo in het spel deed is helemaal zonde. Worstel je je door alles heen, krijg je slechts de tekst dat je Supreme Mortak Kombat Warrior bent. Alleen voor de absolute MK fans het overwegen waard.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.