Mind Quiz (PSP)

Ooit speelde ik vol overgave BrainTraining op de Nintendo DS. Na verloop van tijd was mijn brein bijna elke dag 20 jaren jong. Ik merkte dat hierdoor de uitdaging van het trainen van mijn brein verloren ging en ik de game langzaam aan links liet liggen. Maar toen kwam SEGA met Mind Quiz voor de PSP en kon ik mij op een nieuw arsenaal van breinspelletjes storten.

“Voordat je aan de Brain Age Test begint kun je ook een aantal proefexamens maken. “

En een arsenaal aan spelletjes is wat Mind Quiz ook biedt. Er zijn 48 verschillende spelletjes die onder de volgende vier categorieën vallen: calculation (reken vragen), reflex (snel reageren), judgement (inzichtelijke vragen) en memory (geheugen vragen). Per onderdeel kun je alle varianten oefenen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de ‘brain age test’. Want ook in Mind Quiz gaat het er uiteindelijk om je brein zo jong mogelijk te houden. Je brein kan maximaal 20 jaren jong worden en dat vergt toch enige oefening.

Ben je uitgeoefend dan kun je bijvoorbeeld aan de Challenge beginnen. In de Challenge reis je de hele wereld over. De wereld is in acht gebieden verdeeld en per gebied bezoek je een aantal landen. Om een land af te kunnen vinken, moet je de test die erbij hoort doen. Heb je eenmaal alle gebieden afgerond dan volgt er een verslag van je prestaties. Ten slotte krijg je een uitnodiging voor de Awards Ceremony en ontvang je een Brain Train Award. Verzamel ze allemaal!

Voordat je aan de Brain Age Test begint kun je ook een aantal proefexamens maken. Deze zijn weer onderverdeeld in vijf types. Het Overall Exam is de eerste en krijg je willekeurige vragen uit de vier categorieën. In het Genre Exam kun je vragen uit eenzelfde categorie oefenen. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk vragen goed achter elkaar te beantwoorden in de Accuracy Exam. In de Limited Time Exam gaat het er weer om zoveel mogelijk punten te behalen binnen de aangegeven tijd. Tot slot is er nog het Time Trial Exam. In dit examen wordt gemeten hoe lang je erover doet om een bepaald aantal vragen te beantwoorden. Er is in Mind Quiz dus meer dan genoeg te trainen.

Conclusie
Het feit dat er zoveel verschillende oefeningen en mogelijkheden zijn is zowel het voordeel als het nadeel van Mind Quiz. Het voordeel is dat je niet snel op Mind Quiz uitgekeken zult raken. Je hebt zoveel mogelijkheden om uit te kiezen dat je er zo een uur zoet mee bent en dan nog lang niet alles hebt gedaan. En dat is meteen het nadeel, want zo’n Challenge neemt al gauw een half uur in beslag. Best veel tijd om je hersenen te trainen. Natuurlijk heb je er zelf ook invloed op hoeveel tijd je aan Mind Quiz besteedt per dag. Je kunt bijvoorbeeld alleen de Brain Age Test doen en wat losse oefeningen. Hoe het ook zijd, met Mind Quiz zul zeker langer zoet zijn dan Braintraining. En de hoeveelheid spelletjes voorkomt de eentonigheid in de game. Lang leve de Mind Quiz Games.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.