Catwoman (GBA)

Spelletjes met isometrisch perspectief waren een bepaalde periode even helemaal je-van-het op de GBA. Hoewel ik weinig titels heb gezien die echt door zowel kopers als critici juichend werd ontvangen bleven deze spelletjes met de regelmaat van de klok uitkomen. Inmiddels deed Nintendo met Mario & Luigi Super Star Saga voor hoe een goed semi-3D effect op de GBA wel moet. EA wilde echter het toch nog eens ouderwets blijven proberen… Wat zijn hiervan de gevolgen?

“Beetje rond lopen, dingetjes oppikken, muurtje klimmen, mannetje meppen, schotsje springen… “

Na op start gedrukt te hebben (er zijn geheel geen opties) belandt mijn figuurtje op een soort torentje. Na even wat heen en weer gelopen te hebben ontdek ik wat de knopjes allemaal doen. Springen, meppen en bukken. Dat is het zo’n beetje wel. Mijn figuurtje lijkt ergens in de verte een beetje op Halle “Catwoman” Berry, maar je moet het wel willen zien. Het perspectief is niet helemaal netjes, en soms klopt het allemaal net even niet. Desondanks zien de omgevingen waarin Catwoman zich begeeft er best mooi uit.

Beetje rond lopen, dingetjes oppikken, muurtje klimmen, mannetje meppen, schotsje springen… Er gebeurt eigenlijk aanvankelijk niet zoveel bijzonders. Tussen de levels door krijg je een soort stripverhaaltje die het verhaal van de film uit de doeken doet. Dit verhaal heeft de diepgang van een plas water, dus daar zal ik u niet mee lastig vallen. In het spelgedeelte gaat de muziek me behoorlijk op de zenuwen werken, en de matige besturing in combinatie met het slechte perspectief helpen niet echt…

Conclusie
Men heeft deze game er grafisch leuk uit willen laten zien, maar daardoor is men uit het oog verloren dat de boel ook speelbaar moet blijven. Door het matige perspectief is het vaak lastig inschatten hoe je moet springen, en daardoor is het vaak omhoog klauteren en opnieuw beginnen geblazen. Catwoman is niet een enorm slechte game, maar er zijn zoveel van die middelmatige games op de GBA, deze vind je meestal in de budgetbakken van de retrowinkel terug, of voor een euro tijdens Koningsdag.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.