Sonic Mega Collection (Gamecube)

Een aantal jaar geleden (dertig om precies te zijn) kreeg ik een Mega Drive voor mijn verjaardag. Bij deze spelcomputer zat het spel Sonic the Hedgehog, een flitsend platform spel waar uiteindelijk vooral mijn zusje erg bedreven in werd. Mijn beste vriend in het dorp bleef trouw aan zijn Super Nintendo met Mario, en dus begon er een rivaliteit over wie de beste console had. Daarom deed het me aanvankelijk een beetje pijn dat Sonic later zijn kunsten op een Nintendo moest vertonen… Iets waar ik inmiddels niet meer bij stilsta.

“Hoewel de spellen natuurlijk allemaal zo tussen de dertig en twintig jaar oud zijn is de gameplay nog steeds prima in orde.”

Iemand bij Sega besloot in 2002 dat het misschien wel leuk was om allemaal oude games van Sonic op één verzamelcollectie te gooien. Voor een Sega adept als ik was dit natuurlijk dubbel pijnlijk, het onderstreept dat Nintendo in de console wars in elk geval Sega had verslagen (nou ja, overleefd dan). De dreamcast was daadwerkelijk de zwanenzang van mijn grote liefde gebleken. Met nostalgische gevoelens en pijn in het hart kroop ik achter de Gamecube om oude favorieten weer te laten herleven…

Zo’n twaalf games met het blauwe stekelvarken zijn in deze collectie terug te vinden, waaronder Sonic 1, 2 en 3, Sonic 3D Blast, Sonic Spinball, Mean Bean Machine en Sonic and Knuckels. Hoewel de spellen natuurlijk allemaal zo tussen de dertig en twintig jaar oud zijn is de gameplay nog steeds prima in orde. Zelf heb ik nog steeds een voorkeur voor 2D platformers. Lekker simpel, ongecompliceerd en recht voor zij raap. Gewoon pick up ’n play, en dat is meer dan je van veel eerste generatie 3D platformers kon zeggen.

Conclusie:
Het was destijds misschien even wennen, Sonic en Sega op een Nintendo Gamecube, maar het blijft gewoon leuk om te spelen. Tegenwoordig kijk ik allang niet meer op van een SEGA collectie op de Switch. Aangezien ik nog steeds in het bezit ben van mijn Mega Drive speel ik persoonlijk gezien nog steeds liever met the real thing. Er zijn inmiddels zoveel SEGA verzamelpakketten, ik vraag me af of veel mensen deze Gamecube-cd nog zouden oppikken. Maar hij zal zeker niet in je verzameling misstaan!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.