Halo 3 (Xbox 360)

Je kon er in september 2007 niet omheen, met veel tam-tam kwam de release van Halo 3 met rasse schreden dichterbij. In dit derde deel van de succesreeks konden we ons weer lekker druk maken over de avonturen van Master Chief. Halo 3 was voor velen de reden geweest om een Xbox 360 aan te schaffen, maar of de hype nou ook echt werd ingelost? Destijds was dit de laatste recensie van de gameswebsite SnelSpel.nl die we tijdens onze studie draaiende hadden gehouden, en daarom een nostalgisch moment in onze levens als gamer.

“Als je deze game niet in je collectie opneemt, waarom heb je dan een Xbox?”

Halo 3 was naast een toffe game ook onderdeel van een franchise dat beschikte over een redelijk uitgewerkt plot. Het was één van de onderscheidende titels die de Xbox spelcomputers een succes maakte. Om niet te veel spoilers te geven vertellen we niet al te veel over het verhaal, behalve dat men het ietwat tegenvallende einde van Halo 2 en de vele losse eindjes meer dan goed af wist te ronden. Daarnaast zal de gamer zeker nog voor enkele schokkende verrassingen komen te staan.

Halo 3 is qua beeld en geluid wat mij betreft weer helemaal dik in orde. De enorme aandacht voor detail geeft het spel een enorme meerwaarde en zal er voor zorgen dat zelfs newbie’s zoals ik direct in de game gezogen worden. Een beetje achtergrond over Master Chief zal het spel leuker maken, maar je kunt ook zonder voorkennis genoeg genieten van deze game. Qua verzorging een extra pluim voor de voice acting, wat mij betreft ook nu nog een voorbeeld voor andere uitgeverijen. Zo kan het dus ook.

Meer nog dan in vorige delen zijn de area’s waar de strijd zich afspeelt gevarieerd en dus veel minder repetitief. Het is indrukwekkend hoeveel zorg hieraan is besteed. Aangezien de Xbox360 destijds nog maar net haar kinderschoenen aan het ontgroeien was werd hier dus direct een behoorlijke standaard gezet voor de spellen die komen gaan. Dit gaf ons alle reden om te dromen over de dingen die komen gingen. De single-player bied de gamer pure pompende actie en goed gebalanceerde levels. Daarnaast is het typische rondrijden in de bekende Halo voertuigen een toffe bezigheid. Toch moet ik bekennen dat dit gedeelte van het spel lang niet zo leuk was als de 4-player online co-op. Halo 3 scoorde bij mij vooral zijn punten op wat men naast het gewone spel te bieden had.

Conclusie
Halo 3 was een knap staaltje programmeerwerk . Ook nu is het nog steeds een lust voor het oog. De prachtige omgeving kan ik helaas niet altijd even goed bekijken door de enorme hoeveelheid actie waar Master Chief zich continue in begeeft, maar dat hoort ook zo. Als Multi-player is deze game dik in orde, er zijn misschien niet heel veel mappen te vinden, maar wat er is bied wel pure kwaliteit. Tja, u raad het al, verplichte aanschaf voor elke Xbox-360 bezitter. Als je deze game niet in je collectie opneemt, waarom heb je dan een Xbox?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.