Choplifter III (Game Gear)

Choplifter III kende ik vooral van de Game Boy. Ik vond het daarop altijd wel een aardig helikopterspelletje. Voor sommige gamers is dit een klassieker, voor anderen een net niet titel. De Game Gear versie was lange tijd aan me voorbij gegaan, maar vorig jaar pikte ik de game voor een habbekrats op. Daarna bleef de titel veel te lang onbespeeld in mijn kast liggen. Daar moest maar eens verandering in komen.

“Bij Beam Software en Extreme Entertainment waren ze duidelijk niet van plan om het wiel opnieuw uit te vinden.”

In dit derde deel van de Choplifter-serie is het wederom jouw taak om met je helikopter door vijandelijk gebied te vliegen om gijzelaars te redden. Bij Beam Software en Extreme Entertainment waren ze duidelijk niet van plan om het wiel opnieuw uit te vinden. Je missie zal uiteraard weer niet zonder gevaar zijn, voorzichtigheid is geboden. De helikopter loopt niet alleen schade op door vijandelijk vuur, maar ook door contact met gebouwen, bomen en muren. Je navigatie skills zullen tot het uiterste worden getest.

Vijanden kunnen worden vernietigd door lekker raketten te lanceren, maar onderweg pik je ook krachtiger wapens op waarmee je dood en verderf kan zaaien onder de vijand. Maar het gaat niet alleen om het weg knallen van de vijand. De belangrijkste taak blijft ook in deel drie het oppikken van een bepaald aantal gijzelaars en deze veilig naar je thuisbasis te brengen. Erg belangrijk is het om die gijzelaars niet per ongeluk te raken als je de tegenstander wegblaast.

Conclusie:
Ik weet niet waarom, maar ergens maakte de game qua beeld en geluid meer indruk op me toen ik ‘m op de Game Boy speelde. Misschien is het omdat ik van die handheld grafisch minder verwacht. Op de Game Gear ziet het er adequaat uit, het speelt lekker, en toch wist het me niet echt in zijn greep te krijgen. Heb je af en toe zin om even een lekker potje te schieten en mensen te redden, dan is dit vermakelijk genoeg. Maar bij mij heeft de Game Boy versie het langer uitgehouden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.