Rallycross Simulator (C64)

Op de Commodore 64 kon ik me soms verliezen in voetbal en racespelletjes. Vaak was ik in winkels als Dixons en V&D urenlang op zoek naar die ene budgetgame die er maar uitnodigend genoeg uitzag. Veel aanwijzingen hadden we niet in die tijd. Je moest het doen met mond tot mond reclame (ik was de enige C64 bezitter in mijn dorp), screenshots op de hoesjes (superklein) en wat kreten en artwork op de cover. Een Rally game leek me wel leuk, maar ik wist inmiddels dat je het woord simulator destijds met een korreltje zout kon nemen.

“De wagentjes glijden over de baan, en tot mijn frustratie kwam ik af en toe irritant vast te zitten terwijl mijn enige tegenstander uit het zicht verdween.”

Rallycross Simulator is een racespel met een top-down aanzicht voor één of twee spelers. De speler(s) racen over een vijftal circuits en scoren punten terwijl ze een race tot een goed einde proberen te brengen. Deze punten kunnen worden gebruikt om de auto’s te upgraden. Onderweg moet je goed opletten dat je niet zonder fuel komt te zitten, soms is een tijdige pitstop noodzakelijk. Verder ligt er allerhande troep zoals olievlekken op het circuit.

Het sturen is even iets om aan te wennen. Je moet met de joystick aangeven waar je naar toe gaat op het scherm. Dat klinkt logisch als ik het zo uit-typ, maar het voelt al spelende aanvankelijk tegennatuurlijk. Je let namelijk vaak op het wagentje, en stuurt normaal naar links of rechts terwijl je gas geeft. Nu moet je vooral op het scherm en de weg letten. Moet je wagen omhoog op het scherm rijden, dan druk je omhoog, omlaag, dan druk je omlaag. De wagentjes glijden over de baan, en tot mijn frustratie kwam ik af en toe irritant vast te zitten terwijl mijn enige tegenstander uit het zicht verdween. Deed ik net mijn best om weer bij te komen… botste ik weer tegen iets op.

Conclusie:
Kon je destijds BMX Simulator van Codemasters ook waarderen, dan is dit wellicht een aardige game voor jou. Ik hou best van Top-down racers, maar ik ben meer een fan van het vergelijkbare Indy Heat. Iets meer tegenstanders en variatie. Wat me vooral verbaasde is dat men op de cover adverteerde met het feit dat er “wel vijf circuits” in deze game zitten dmv multi-load. Als er destijds iets irritant was, dan was het wel een multi-load spel op een cassettebandje. Een redelijke game, maar niet meer dan dat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.