Jack Orlando

Dit spel over het leven van Jack Orlando speelt zich af in Amerika in de jaren dertig. De tijd van de legalisering van alcohol. En die alcohol lijkt de beste vriend te zijn geworden van Jack Orlando, privédetective. Na een nachtje flink doorzakken loopt hij langs een steegje waar twee mannen staan te smoezelen. Jack wordt in het steegje door een van de twee mannen neergeslagen. De volgende ochtend wordt hij wakker naast een lijk. De politie ter plaatse verdenkt Jack van moord, hoe loopt dit af?

“Denk goed na wat je doet, want voor je het weet heb je iemand beledigd.”

Op het politiebureau krijgt Jack te horen dat hij 48 uur heeft om er achter te komen wie de moordenaar is, en zichzelf daarmee vrij te pleiten. Dan begint het spel. Het is jouw taak om Jack te helpen. Je gaat op onderzoek uit. Sommige dingen die je op je pad tegenkomt kun je meenemen om later weer te gebruiken. Zo ook kom je mensen tegen met wie je gesprekken kunt voeren. In elk gesprek kun je kiezen uit verschillende zinnen. Denk goed na wat je doet, want voor je het weet heb je iemand beledigd. En het is natuurlijk niet de bedoeling om doodgeslagen te worden, want dan is het spelletje over.

Deze game kwam uit in 1997, en een verbeterde versie zag het levenslicht in 2001. Grafisch was het spelletje toen al niet erg hoogdravend. Dat was voor mij wel fijn, ik had begin deze eeuw geen hoogdravende computer. Maar een grafisch onsje meer had wel gemogen. Het spel zelf is vrij eenvoudig. Het point ’n click principe is bekend, en als je van dit type spellen houdt, dan zul je er ongetwijfeld plezier aan beleven.

Conclusie
Jack Orlando is wel aardig als je van avonturenspellen houdt. Maar daar is dan ook alles mee gezegd. Het duurt een eeuwigheid om aan het spel te kunnen beginnen. De inleiding duurt echt te lang. Daarnaast was het grafisch al behoorlijk achterhaald in 2001. Zelfs door een retrobril is het toch wel een tikje gedateerd. Edoch, Jack Orlando kan het nodige speelplezier opleveren; puur als je de avonturen-honger wil stillen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.