Sneak ’n Peek (Atari VCS 2600)

In den beginne was men nog aan het ontdekken wat er allemaal qua spelletjes mogelijk was op de spelcomputer. Dat leverde heel veel ruimteschietspelletjes op, en sportspelletjes met standaard namen zoals “Tennis” of “Soccer“. Sommige uitgevers waren helemaal niet inventief en probeerden gewoon bestaande kinderspelletjes naar het scherm te toveren…

“Ik ben benieuwd naar de kinderen die dit spel met zijn tweeën gaan spelen terwijl je het ook gewoon in het echt kan doen.”

Sneak ’n Peek is een videogame versie van het aloude verstoppertje. Het spel wordt gespeeld door twee spelers (of één speler tegen de computer). Het is net zo suf als je al had bedacht: je zit met zijn tweeën achter de TV. Één speler zal zijn ogen moeten sluiten terwijl de andere speler zich ergens op het scherm verstopt. Nadat de tweede speler is verborgen moet de eerste speler hem zo snel mogelijk vinden. Nadat de tweede speler is gevonden worden de rollen omgedraaid.

Het spel speelt zich af in een oud huis met drie kamers, en je kan je ook nog verstoppen in de voortuin. Elk van deze vier locaties bevat vijf verschillende schuilplaatsen. Het spel kan worden gespeeld met vaste of variërende schuilplaatsen; in het vaste spel zullen de schuilplaatsen altijd op dezelfde plaats worden gevonden, maar je kan ook instellen dat de schuilplaatsen zich verplaatsen zodra je een kamer ingaat. Er zijn twee moeilijkheidsgraden. In de lastigste variant is simpelweg de ingang naar de schuilplaatsen kleiner en dus lastiger te vinden.

Conclusie
Ik ben benieuwd naar de kinderen die dit spel met zijn tweeën gaan spelen terwijl je het ook gewoon in het echt kan doen. Er is letterlijk niet veel meer te doen dan de verstopplekken langsgaan tot je de ander “gevonden” hebt. Het ziet er nog niet eens heel verschrikkelijk uit, en het muziekje is ook niet onaardig. Ooit werkte ik tijdens mijn studententijd voor een lokale krant. Op zondagavond moesten we met zijn vieren artikelen invoeren in een digitaal systeem. Soms gingen we dan in het verder lege gebouw verstoppertje spelen. De lol die we hadden is duizenden malen groter dan wat zelfs de meest kritiekloze gamer uit deze cartridge kan halen. Compleet overbodig.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.