Bubble Bobble (Game Boy)

De Game Boy heeft een flink aantal prima games die je vandaag de dag beslist nog eens erbij moet pakken. De gameplay is vaak simpel maar verslavend, en de echte toppers zijn makkelijk op te pakken, maar moeilijker om uit te spelen. Maar soms viel het overzetten van een een populaire game ook minder goed uit door de beperkingen van het kleine scherm.

“Je vraagt je soms echt af hoe ze destijds op dit soort ideeën kwamen.”

Bubble Bobble is het verhaal van twee knaapjes, Bub en Bob, die in de mysterieuze grot van monsters verdwalen en op magische wijze in twee cute dino’s veranderen. De enige manier om terug te transformeren is door het einde van de grot te bereiken. Bubble Bobble is een platformspel, waarbij je diverse monstertjes te slim af moet zijn. De vijanden moeten uit een level worden verwijderd om naar het volgende te gaan. Op de Gameboy is er helaas maar beperkte schermruimte, en dus zie je vaak maar een deel van het level in je schermpje.

Bub en Bob kunnen al spelende items verzamelen voor extra punten. Om zich te verdedigen tegen de monsters hebben ze het vermogen om… bellen te blazen. Je vraagt je soms echt af hoe ze destijds op dit soort ideeën kwamen. Deze bellen kunnen dienen als platforms om op te springen of om vijanden in de val te lokken. Vijanden die vastzitten in een luchtbel moeten worden gepoft door erin te springen, waarna ze in… fruit veranderen (serieus, hoe verzin je het).  Als het te lang duurt om een ​​level te voltooien, wordt Baron Von Blubba opgeroepen, die over het scherm zweeft en probeert de speler te grazen te nemen.

Conclusie
Bubble Bobble is een gedeeltelijk geslaagde conversie geworden. Doordat je steeds maar een deel van het level in beeld ziet kom je soms voor onverwachte verrassingen te staan. Ook moet je soms een gokje wagen omdat je niet weet wat er zich buiten het scherm afspeelt. De kenmerkende muziek is tof overgezet en bleef destijds nog weken in mijn hoofd hangen. Nu ik het onlangs voor deze review weer speelde merkte ik dat ik het weer uitgebreid aan het neuriën was. De Commodore 64 versie vond ik iets beter, maar de Game Boy variant is zeker het spelen waard.

1 Comment

  1. Een typisch voorbeeld van een speciale Gameboy editie van een originele arcade game.
    Persoonlijk vind ik em erg geslaagd ook al moet je de levels “leren”. In dit geval liever scrollen en grote sprites dan een samen geperst spelletje zonder karakter.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.